Corendon Dutch Airlines

De uit 2011 stammende Nederlandse low budget maatschappij Corendon Dutch Airlines vliegt vanaf Schiphol onder meer naar bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Bagage bij Corendon Dutch Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Corendon Dutch Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: max. 89 cm hoog en 115 cm breed
  • Maximumgewicht handbagage: 3 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 40 x 30 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Corendon Dutch Airlines

Omdat het voor Corendon Airlines niet toegestaan was vanuit Nederland naar andere bestemmingen dan Turkije te vliegen en daaraan wel behoefte was, is in 2011 de zusteronderneming Corendon Dutch Airlines opgericht. Deze Nederlandse low budget maatschappij richt zich met name op retro-bestemmingen: plekken waar enorm veel Nederlanders in de jaren '90 van de vorige eeuw naartoe gingen, bijvoorbeeld Ohrid in Macedonië. Ook wordt gevlogen op Portugal, Cyprus, Kreta, Rhodos, Kos, Bulgarije, Marokko, Tunesië, Israël en Egypte. Schiphol is de thuisbasis, maar op den duur zal Corendon Dutch Airlines ook vanaf de regionale luchthavens vliegen. De Nederlandse onderneming beschikt over drie toestellen van het type Boeing 737-800 en de verwachting is dat in de zomer van 2015 een vierde van dat type wordt geleased, evenals een Airbus A320-200. Voor Corendon Dutch Airlines heeft vliegveiligheid de hoogste prioriteit. U kunt tegen betaling bij het inchecken een stoel met meer beenruimte kiezen. Aan boord werkt de maatschappij volgens het 'buy on board' principe: u kunt tegen betaling catering bestellen. Om de kosten laag te houden is dit niet inclusief. In de zomer 2015 wordt bij enkele toestellen een speciale inflight entertainment set aangebracht. U kunt hierop met uw eigen hardware inloggen. Een deel van het aanbod is gratis en voor sommige zaken betaalt u een kleine vergoeding. De Corendon Holding waarvan deze maatschappij deel uitmaakt, investeert flink in duurzaamheid van de luchtvaart.

Logo van Corendon Dutch Airlines