Garuda Indonesia

Garuda Indonesia is de nationale 5-sterren luchtvaartmaatschappij van Indonesia, die beroemd is vanwege haar service en wereldwijd dagelijks ruim 600 vluchten maakt, waaronder een rechtstreekse van Amsterdam naar Jakarta.

Bagage bij Garuda Indonesia

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Garuda Indonesia gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 36 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Garuda Indonesia

Garuda Indonesia is voortgekomen uit KLM en is sinds de onafhankelijkheid van de Indonesische archipel de nationale luchtvaartmaatschappij. Garuda is de naam van de mythische vogel die ook deel is van het Indonesische wapen. De thuishaven is Soekarno-Hatta International Airport in Jakarta en een andere belangrijke hub is Ngurah Rai International Airport op Bali. Sinds de eerste vlucht in 1949 is het aantal passagiers gegroeid naar 25 miljoen per jaar. Zij vliegen naar 73 internationale en meer dan 60 binnenlandse bestemmingen. Het is alleen met Garuda Indonesia mogelijk om vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Jakarta te vliegen. Dagelijks maken de bijna 200 toestellen ruim 600 vluchten. Skytrax riep Garuda Indonesia uit tot ‘s werelds beste regionale vliegmaatschappij en ook de Skytrax titel van beste cabin crew ging voor de vierde keer op rij in 2017 naar Garuda Indonesia. Tal van andere onderscheidingen vallen steeds te beurt aan deze vliegmaatschappij die op de vijf-sterren-lijst van Skytrax staat en de meest punctuele vliegmaatschappij van het land is. Garuda Indonesia is lid van SkyTeam en heeft als missie om een duurzame luchtvaartmaatschappij te zijn via klantgerichte service en groeiende winst. De huidige slogan is: “Garuda Indonesia, Look Forward”. U kunt voor uw reis met Garuda Indonesia online en op het vliegveld inchecken. Bij het inchecken kunt uw stoel kiezen uit het assortiment dat nog vrij is. Als u een specifieke stoel wilt hebben (bijvoorbeeld naast een reisgenoot of met meer beenruimte), dan kunt u deze het beste in een eerder stadium tegen betaling reserveren, dat is tot op zekere hoogte mogelijk. De toegestane hoeveelheid ruimbagage is op internationale vluchten in veel gevallen 30 kg. Verstandig is om het complete overzicht op de website vooraf te checken. Aan boord ervaart u uitgebreide service met gratis maaltijden, snacks en dranken. Als u niet op een korte vlucht zit heeft u de beschikking over een entertainment systeem. WiFi is aanwezig in alle B777-300 en A330-200/300 toestellen. Het is voor passagiers in de eerste klas gratis, anderen kunnen het tegen betaling gebruiken.

Logo van Garuda Indonesia