Aer Lingus

Na Ryanair is het nationale Aer Lingus de grootste low budget vliegmaatschappij van Ierland, waarmee u wereldwijd kunt vliegen, Unicef kunt steunen en voor diverse vormen van service apart moet betalen.

Bagage bij Aer Lingus

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Aer Lingus gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 24 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Aer Lingus

De nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland heet Aer Lingus (IATA: EI), een versimpeling van het moeilijk te spellen Ierse Aerloingeas, dat luchtvloot betekent. Het onofficiële logo van het land, het klaverblad zit verwerkt in de groene en witte kleuren van de toestellen. Deze maatschappij is gevestigd in Dublin en na Ryanair de grootste low budget carrier van het het land. Na in 1936 door de regering te zijn opgericht is de privatisering in 2015 een feit geworden. Het maakt nu deel uit van de International Airlines Group, de ‘ouder’ van onder andere British Airways. Tot 2007 was het lid van de Oneworld luchtvaartalliantie en hoopt daar in de toekomst weer te zullen toetreden. Aer Lingus heeft code-share overeenkomsten met leden van Oneworld, Star Alliance en Sky Team. Begin 2016 telt de vloot 46 toestellen, alle van het type Airbus, waarvan 33 exemplaren A320-200. Circa 90% van de bijna 10 miljoen passagiers per jaar maakt korte vluchten, vooral binnen Europa. Dat neemt niet weg dat gekozen kan worden uit 190 bestemmingen wereldwijd. Aer Lingus is partner van Unicef en op alle trans-Atlantische vluchten wordt onder de passagiers geld opgehaald via de Change for Good collectes. Als u economy klasse reist, dan moet u apart betalen voor u natje en droogje, behalve op de intercontinentale vluchten, waar het drankje bij de maaltijd gratis is. U moet uw gerecht, typisch Iers, bestellen tijdens het boeken. Op sommige vluchten moet u ook betalen voor ruimbagage. Het reserveren van een zitplaats op Europese vluchten kost geld en op intercontinentale vluchten ook, maar dan alleen als u kiest voor extra beenruimte. Aan boord kunt u tegen betaling gebruikmaken van WiFi. Aer Lingus scoort hoog op punctualiteit en was in 2012 onder meer in London Heathrow en Manchester het meest punctueel van alle.

Logo van Aer Lingus