Vakantie Macedonië

Op vakantie naar Macedonië? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Macedonië voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Macedonië met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Macedonië. Boek vliegvakanties naar Macedonië van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Macedonië

Het Balkanland Macedonië waar u welkom bent voor een strandvakantie, beschikt over een rijke historie met veel kunst- en culturele schatten, maar heeft bovendien prachtige natuur.

Macedonië volgens bezoekers

Macedonië is een Balkanland dat grenst aan Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië. Om verwarring met het noordelijk deel van Griekenland te voorkomen, dat ook Macedonië heet, is de internationale naam Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië. 'Een zeer mooi land met gastvrije mensen', zo beschrijven bezoekers het. Men is 'verbaasd over het grote aantal Nederlanders en zelfs menukaarten in onze taal en kapiteins die Nederlands spreken'. 'Het klimaat is heerlijk' en u kunt genieten van 'erg veel natuur en cultuur'. Een voorbeeld is de 'overweldigend mooie natuur van de kloof van de Treskarivier, de Matka Canyon'. Naast 'een weelderige beplanting leven hier veel vogels en vlinders'. Een pad langs de rotswand rond het stuwmeer biedt u de mogelijkheid voor een 'onvergetelijk mooie wandeling'. In die omgeving ligt ook Skopje met zijn 'vele bezienswaardigheden'. Het is een 'relaxte stad met grote verschillen'. 'Opgeknapt na de aardbeving van 1953, modern classicistisch, schoon, vriendelijk, aardige musea, leuke winkelstraten en veel gezellige, betaalbare terrasjes'. Aan het 'zeer diepe, prachtige meer van Ohrid, waar u een adembenemend uitzicht heeft', ligt de gelijknamige stad. Deze heeft 'terecht een Unesco-bescherming'; de oude stad zit tjokvol historie'. 'Hier is heel veel om te bezichtigen, zo zijn er al 365 kerken'. Het is een 'familiebestemming zonder fast food, maar gezond eten voor jong en oud'; 'heerlijk voor heel weinig geld'. 'Ook aan het meer ligt Struga, dat kleiner is dan Ohrid'. Het heeft 'gezellige terrasjes aan de rivier de Drim'. Het 'toeristische deel is netjes en leuk'. U treft hier niet alleen 'veel cultuur', maar ook 'een mooi strand en heel helder water aan'.

Mogelijkheden in Macedonië

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Macedonië

Donderdag

  • Max: 13
  • Min: 3
  • Neerslag: 0mm

Vrijdag

  • Max: 16
  • Min: 3
  • Neerslag: 0mm

Zaterdag

  • Max: 15
  • Min: 6
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Macedonië weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Macedonië

Populaire accommodaties in Macedonië

Mizo 7
Ohrid
Bekijk
Mite 8.1
Ohrid
Bekijk
Drim 7.5
Struga
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Macedonië

Ligging van Macedonië

Vliegtijd:
circa 3.5 uur