Pegasus

Eén van de toonaangevende low cost luchtvaartmaatschappijen van Turkije is Pegasus Airlines dat veel investeert in veiligheid en technologie en waarmee u 20 Turkse bestemmingen kunt bereiken en 32 andere in totaal 24 landen.

Bagage bij Pegasus

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Pegasus gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: Geen restricties
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Pegasus

In 1990 is het Turkse Pegasus Airlines opgericht als joint venture van Aer Lingus, Silkar Investment en Net Holding. In 2005 werd deze in Istanboel gehuisveste organisatie overgenomen door ESAS Holding en sinds 2007 werkt het samen met de Turkse luchtvaartmaatschappij Izair. Alle vluchten van Izair worden met hun eigen toestellen uitgevoerd door Pegasus Airlines. De low cost vliegmaatschappij, lid van de IATA en toonaangevend in Turkije, stelt dat iedereen het recht heeft om te vliegen. Zij beschikt over een vloot van 43 toestellen, diverse types Boeing (onder andere de 737-800) en Airbus en heeft een bestelling lopen voor meer dan een verdubbeling van dit aantal. De vluchten gaan naar 52 bestemmingen in 24 landen. Vanuit verschillende Turkse vliegvelden gaan de vluchten naar het westen en noorden van Europa, maar ook naar Azië en enkele Noord-Afrikaanse toeristenoorden. In Turkije zelf zijn 20 bestemmingen. Ook de luchthaven Schiphol behoort tot de reisdoelen. Pegasus biedt betaalbare, veilige en stipte reismogelijkheden aan. Zij doen hiervoor grote investeringen in veiligheid en technologie. Het bedrijf behoort het bedrijf tot de 10% van alle 582 vliegmaatschappijen ter wereld met de nieuwste vluchtsimulatietechnologie. Zij bieden andere bedrijven naast onderhoudsdiensten ook opleidingen voor bemanning, piloten en technici aan. Voor internationaal verkeer mag u zonder bijbetaling 20 kg ruimbagage meenemen. Alleen voor binnenlandse vluchten of vluchten vanaf Istanboel Sabiha Göcken is online inchecken mogelijk. Voor drankjes en maaltijden aan boord moet u apart betalen, waarbij het mogelijk is om 36 uur voor uw vertrek een maaltijd te reserveren.

Logo van Pegasus