Aeroméxico

De grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico heet Aeroméxico, dat één van de stichters van de Sky Team-alliantie is, zichzelf innovatief noemt, en onder meer de beschikking heeft over een flink aantal Dreamliners.

Bagage bij Aeroméxico

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Aeroméxico gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Aeroméxico

Aeroméxico is de grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico en de tweede van Latijns-Amerika. Dit bedrijf met basis in Mexico-Stad, stamt uit 1934 en is één van de stichters van de Sky Team alliantie. Het werkt zeer nauw samen met Delta Air Lines. In 2016 maakten bijna 20 miljoen reizigers gebruik van deze maatschappij, waarvan circa twee derde binnenlandse vluchten maakte. Aeroméxico zegt innovatief te zijn, en een nieuwe reiservaring te creëren, en het nodigt de reiziger uit om mee te doen in hun queeste stereotypes en vooroordelen te vernietigen. 'Laat ons dat wat anders is tonen -wij zijn anders'. De vloot is modern en in voortdurend onderhoud om aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen. Op 1 januari 2017 bestaat hij uit 69 toestellen, alle Boeings, waarvan 9 Dreamliners 787-8 en 4 exemplaren 787-9. 66 Boeings 737 MAX en 6 787-9 zijn op dat moment in bestelling. De slogans wisselen geregeld en sinds 2016 luidt de Engelse versie: 'Mexico's Global Airline'. Amsterdam behoort sinds niet al te lang tot één van de internationale bestemmingen en het netwerk breidt zich nog steeds uit. Codeshare overeenkomsten bestaan onder andere met KLM en Air France. Sinds 2016 kunt u op vluchten met de 737-800 toestellen gebruikmaken van 2Ku WiFi en heeft u toegang tot Netflix, terwijl de Dreamliners beschikken over Panasonic breedband internet. Aeroméxico was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die een chatbot introduceerde, een virtuele assistent via Facebook Messenger.

Logo van Aeroméxico