Vakantie Bulgarije

Op vakantie naar Bulgarije? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Bulgarije voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Bulgarije met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Bulgarije. Boek vliegvakanties naar Bulgarije van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Bulgarije aanbiedingen

Bulgarije

Bulgarije is een relatief goedkoop, nog vrij onontdekt Balkanland met veel bezienswaardigheden en prachtige mogelijkheden voor een (gezins)strandvakantie, waar u bovendien kunt wintersporten.

Bulgarije volgens bezoekers

De republiek Bulgarije ligt in het oosten van het Balkanschiereiland. 'Het is niet een land waar mensen snel naar toe zouden gaan, toch kun je er een topvakantie hebben', aldus reizigers. Zij noemen het een 'ideale vakantiebestemming vanwege diverse aspecten'. Allereerst 'de relatief korte reis' en vervolgens de 'erg mooie boulevards en leuke winkeltjes' bij de 'prima stranden'. Een ander punt is 'het heerlijke zomerweer, dat niet al te warm is'. Als u even iets anders wilt dan het strand kunt u genieten van 'de mooie, kleine kustplaatsjes, die je een keer bezocht moet hebben vanwege de bezienswaardige oude gebouwen als kerkjes en kloosters'. Ook het 'oude gedeelte van de stad Varna met zijn prachtige oude kathedraal is niet te versmaden'. Bovendien kunt u in deze stad, evenals in de plaatsjes eromheen (zoals Bourgas) 'fijn shoppen'. 'Zeker net zo mooi is de oudheidkundige stad Nessebar'. Dit werelderfgoed is 'gezellig en sfeervol', al 'is het jammer dat het zo gecommercialiseerd wordt'. 'Bijzonder schitterende natuur vindt u in de beschermde natuurgebieden'. Aan de Noordelijke Zwarte Zeekust treft u lange zandstranden en onder meer de badplaats Golden Sands (Goudstrand) aan. Het strand is 'prachtig en het is hier uitermate geschikt voor een ontspannende strandvakantie voor de wat oudere vakantieganger'. Ook het 'toeristische en moderne Albena' met zijn 'fantastische stranden' trekt veel publiek. Mede oorzaak is dat het 'een uitstekende bestemming is voor gezinnen aangezien hier voor kleine kinderen onwijs veel te doen is'. 'Heerlijk rustig, maar wel gezellig' is het in St. Konstantin'. De omgeving van dit 'plaatsje met zeer vriendelijke mensen' 'leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling, dagje strand, gezellig winkelen'. De belangrijkste plaats van de Zuidelijke Zwarte Zeekust is Zonnestrand (Sunny Beach). Het is 'in feite niet Bulgaars, maar volledig gericht op het toerisme'. Deze zeer populaire badplaats wordt wel omschreven als 'een paradijs voor de jeugd', maar 'iedereen komt hier wel aan zijn trekken'. Zeker, het is 'voor jongeren die van uitgaan houden een goede plek', maar het 'prachtige strand is heerlijk om de hele dag te zijn'. Bovendien is de 'stad schoon, met volop terrasjes, winkeltjes, kraampjes en restaurantjes, en dat alles zeer goedkoop'. Ook wintersporters kunnen in Bulgarije terecht, bijvoorbeeld in het 'moderne skigebied Bansko*', dat 'onverwacht bij de tijds is en niet onder doet voor de bekende wintersportoorden'. Het 'dorpje is klein en sfeervol' met 'naar Westerse normen erg goedkope restaurants'. Hier heerst 'een onvervalst Bulgaarse sfeer'.

Mogelijkheden in Bulgarije

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Ja
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Ja
Dierenpark
Ja
Attractiepark
Ja
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Bulgarije

Zondag

  • Max: 37
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Maandag

  • Max: 37
  • Min: 17
  • Neerslag: 0mm

Dinsdag

  • Max: 36
  • Min: 18
  • Neerslag: 0mm

Bekijk de Bulgarije weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Bulgarije

Populaire accommodaties in Bulgarije

Majestic Beach Resort 9
Sunny Beach
Bekijk
Sol Nessebar Palace 8.1
Nessebar
Bekijk
Sol Nessebar Bay 7.3
Nessebar
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Bulgarije

Ligging van Bulgarije

Vliegtijd:
circa 3 uur