Air Cairo

De jonge maatschappij Air Cairo is een dochter van Egyptair die vooral charter- en budget-vluchten uitvoert van Caïro naar diverse bestemmingen in het Midden-Oosten en Europa.

Bagage bij Air Cairo

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air Cairo gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air Cairo

De Egyptische charter maatschappij Air Cairo is in 2003 opgericht als dochter van EgyptAir, die 60% van de aandelen heeft. De overige zijn gelijkelijk verdeeld over de Nationale Bank van Egypte en Bank Misr. Air Cairo is lid van de Arab Air Carriers Organization en beschikt over 7 toestellen van het type Airbus A320-214, met een gemiddelde leeftijd van 6,9 jaar. Uitbreiding tot een aantal van 20 in het jaar 2020 is gepland. Deze budgetmaatschappij onderhoudt wekelijks 75 lijnvluchten en daarbij komen nog chartervluchten. Van Caïro wordt gevlogen op diverse bestemmingen in Europa (waaronder Amsterdam) en het Midden-Oosten. Drie keer op rij slaagde Air Cairo voor de veiligheidstest (IOSA) van de IATA. Eind augustus 2015 is de maatschappij tot deze organisatie toegelaten.

Logo van Air Cairo