Thai Airways

Thai Airways International behoort tot de oprichters van de Star Alliance en kenmerkt zich onder meer doordat het cabinepersoneel van uniform wisselt, hun hygiëne programma, en de uitstekende maaltijden.

Bagage bij Thai Airways

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Thai Airways gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 45 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Thai Airways

Thai Airways International is sinds 1960 de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand en is inmiddels een staatsbedrijf. De maatschappij formuleert hun doel als: “The First Choice Carrier with Touches of THAI”. Zij behoren tot de oprichtende leden van de Star Alliance, lanceerden in 2012 de binnenlandse vliegmaatschappij Thai Smile en zijn de grootste aandeelhouder van de Thaise budgetmaarschappij Nok Air. Alle vluchten worden uitgevoerd van de thuishaven: de Internationale Luchthaven Suvarnabhumi. Bij THAI, zoals de maatschappij vaak wordt genoemd, kunt u kiezen uit 84 bestemmingen in 37 landen, waarvoor een vloot van ruim 90 toestellen ter beschikking staat. Het routenetwerk wordt gedomineerd door vluchten naar Europa, Oost- en Zuid/Zuidwest-Azië. Lufthansa vertegenwoordigt THAI in Noord-Amerika. THAI heeft weinig collega’s waarbij net als bij hen, tijdens de vlucht het cabinepersoneel van uniform wisselt. De vrouwelijke medewerkers dragen op de grond paarse kleding en tijdens internationale routes traditionele Thaise jurken en vlak voor het landen kleden zij zich weer om. Ook mannelijk cabinepersoneel draagt aan boord andere kleding dan op de grond. THAI hanteert het programma “het meest hygiënische cabine klimaat”. De nadruk ligt op luchtkwaliteit, oppervlakte-schoonheid en voedsel-veiligheid. Zo werken zij onder meer (als eerste luchtvaartmaatschappij) met het voor ziekenhuizen ontwikkelde lucht-filter True HEPA. THAI is zelf van mening dat hun economy class maaltijden, met gemak de businessclass maaltijden van elke andere vliegmaatschappij overtreffen.

Logo van Thai Airways