Nesma Airlines

Nesma Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van zowel Egypte als Saudi Arabië onderhoudt vluchten tussen de twee landen (Economy en Businessclass) en bovendien een aantal binnenlandse vluchten binnen Saudi Arabië (alleen Economy Class).

Bagage bij Nesma Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Nesma Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: Geen restricties
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 45 x 35 x 15 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Nesma Airlines

Nesma Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van zowel Egypte als Saudi Arabië. Het voerde haar eerste vlucht uit in 2010 en onderhoudt inmiddels verbindingen van het Egyptische Caïro naar 6 plaatsen in Saudi Arabië. Hail Regional Airport is de centrale hub (12 bestemmingen) en van Jeddah kunt u niet alleen naar Hail, maar ook naar Riyadh vliegen. Op de internationale vluchten bestaat de keuze uit Business of Economy Class. Reist u Businessclass, dan mag u tot 40 kg bagage inchecken, voor internationale vluchten geldt voor Economy Class een maximum van 30 kg. In alle gevallen is het maximum voor handbagage 7 kg. Zo ook voor de binnenlandse vluchten, die een maximum van 25 kg hanteren voor de ruimbagage. Tijdens internationale vluchten krijgt u als passagier in de Business Class een warme maaltijd en de overige reizigers krijgen, afhankelijk van de vlucht een lichte snack of sandwich. Binnenlandse vluchten hebben weliswaar geen Businessclass, maar hebben altijd mogelijkheden om te drinken en snacken, terwijl bij sommige bestemmingen meer eet- en drinkopties geboden worden, naast de selectie van vooraf geboekte maaltijden. De vloot bestaat uit toestellen van de types Airbus 321, 320 en 319 en ATR72-600. Captain Yasmeen zegt: “The culture at Nesma Airlines believe that everyone has an effective role, which is aligned with my firm belief that my dream will come true”.

Logo van Nesma Airlines