Austrian Airlines

De grootste vliegmaatschappij van Oostenrijk is Austrian Airlines, dat zich heeft gespecialiseerd in snelle (overstap)verbindingen naar Centraal- en Oost-Europa.

Bagage bij Austrian Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Austrian Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Austrian Airlines

Austrian stamt uit 1957 en is de grootste vliegmaatschappij van Oostenrijk en lid van de Star Alliance. Het heeft Wenen als thuisbasis en belangrijke hub en hanteert korte overstaptijden van soms maar 25 minuten. In 2009 kocht Lufthansa deze maatschappij op, waardoor het nu onderdeel is van Europa's grootste luchtvaartmaatschappij. Het enorme netwerk dat hierdoor ter beschikking staat zorgt voor optimaal afgestemde luchtvaartverbindingen. Austrian Airlines heeft zich gespecialiseerd in het gebied van Centraal- en Oost-Europa. Het is op dit terrein marktleider. U moet hierbij denken aan verbindingen tussen Wenen en 40 bestemmingen in dit deel van Europa. De maatschappij onderhoudt eveneens verbindingen met de Verenigde Staten en Canada, en delen van Azië en Noord-Afrika; in totaal kunt u naar 130 bestemmingen. In 2014 vlogen in totaal 11,2 miljoen reizigers met Austrian Airlines, en zij maakten gebruik van één van de 75 toestellen. Deze zijn te herkennen aan het kleurenschema rood-wit-rood. Vanaf 2015 zijn alle vliegtuigen tevens herkenbaar aan de titel 'my Austrian'. De gemiddelde leeftijd is 15,6 jaar en het betreft diverse types Airbus, Boeing, Embraer en Fokker en 18 exemplaren van de Bombardier Dash 8 Q400. Sinds 2011 zijn de toestellen van het type Airbus A320 voorzien van nieuwe stoelen en een nieuw cabine-ontwerp. Voor de toestellen op de lange afstandsvluchten geldt sinds 2013 hetzelfde. Deze Boeings 767 en 777 hebben compleet vlakke bedden in de business class, en video op verzoek voor iedereen, ook voor diegene die Economy vliegt. Op het vliegveld in Wenen treft u drie Business, twee Senator en twee HON-Cirvle lounges aan. Ook in Moskou is een business lounge die in beheer is van Austrian Airlines. Do & Co verzorgen al jaren de catering op de vluchten van deze Oostenrijkse maatschappij.

Logo van Austrian Airlines