Qatar Airways

Qatar Airways ontvangt geregeld onderscheidingen en vliegt als één van de weinige maatschappijen naar bestemmingen op zes werelddelen.

Bagage bij Qatar Airways

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Qatar Airways gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 25 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 50 x 37 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Qatar Airways

Qatar Airways is de naam waaronder Qatar Airways Company Q.C.S.C. opereert. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij die Doha als basis heeft en met meer dan 150 toestellen naar bijna 150 bestemmingen vliegt. Het is één van de weinige maatschappijen die bestemmingen heeft op zes continenten. Qatar Airways is lid van de Oneworld alliantie en is diverse malen in de prijzen gevallen. Onder andere voor beste maatschappij en voor beste cabin crew in het Midden-Oosten. Ook is het één van de zes maatschappijen ter wereld die van Skytrax vijf sterren kreeg. Het bedrijf startte in 1993 op initiatief van de koninklijke familie, die nu nog 50% van de aandelen in handen hebben. Sinds mei 2014 is de thuisbasis het in dat jaar geopende Hamad International Airport. De meeste vliegtuigen beschikken over twee klassen (Economy en Business), enkele hebben ook de First Class. Op alle vluchten kunt u gebruikmaken van een persoonlijk entertainmentsysteem. In 2009 en 2010 had Qatar Airways volgens Skytrax de beste Economy Class. In 2015 werd de maatschappij gedwongen het beleid ten aanzien van zwangerschap en huwelijk te veranderen. Indien deze omstandigheden zich in de eerste vijf jaar als medewerker voordeden werd men ontslagen. Daarvan is niet langer sprake.

Logo van Qatar Airways