Air China

Air China is de nationale luchtvaartmaatschappij van China, is lid van de Star Alliance, loopt op verschillende vlakken voor op haar nationale collega’s en is een enorme speler met 102 miljoen passagiers die in 2017 naar 185 bestemmingen verspreid over een groot deel van de wereld reisden.

Bagage bij Air China

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air China gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 5 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air China

De nationale luchtvaartmaatschappij van China is Air China dat als thuishaven Peking Capital heeft. Het bedrijf is opgericht in 1988, in 2004 geprivatiseerd en in 2007 lid geworden van de Star Alliance en het heeft met tal van maatschappijen een codeshare overeenkomst. Deze grote speler, die zelf aandelen heeft in diverse maatschappijen, vliegt naar 185 bestemmingen die liggen in West Europa, het Midden Oosten, Azië en Noord-Amerika. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 81% vervoerde Air China in 2017 102 miljoen binnenlandse en internationale passagiers. Zij kunnen gebruik maken van het frequent flyer programma PhoenixMiles, dat als eerste in zijn soort in China werd geïntroduceerd. Ook boden zij als eerste Chinese maatschappij WiFi aan boord en combinatietickets: vlucht en shuttle bus. De toestellen beschikken over First Class, Business Class en Economy Class. Aan boord worden zowel Westerse als Chinese gerechten geserveerd.

Logo van Air China