Vliegvelden

Naast vliegen vanaf Schiphol wordt het steeds aantrekkelijker om vanaf regionale vliegvelden en luchthavens in België en Duitsland op vakantie te gaan. Bekijk hier de luchthavens van vetrek en de belangrijkste vliegvelden van onze bestemmingen.

Populair: Nederland België Duitsland Oostenrijk Zwitserland Meer

121 Vliegvelden

Amsterdam Schiphol Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Schiphol, dat de grootste luchthaven van Nederland is en behoort tot de beste van Europa, biedt naast vluchten naar de hele wereld een ongekende hoeveelheid mogelijkheden om de wachttijd aangenaam door te brengen.

Lees meer over Amsterdam Schiphol Airport

Eindhoven Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eindhoven Airport is de grootste regionale luchthaven van ons land en u kunt vandaar onder meer met low-fare maatschappijen naar grote steden en overige geliefde vakantiebestemmingen in Europa en Turkije vliegen.

Lees meer over Eindhoven Airport

Rotterdam The Hague Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rotterdam The Hague Airport is de op één na grootste regionale luchthaven van ons land en biedt voor veel (Europese) stedentrips, zomervakanties en wintersportreizen een snel alternatief voor Schiphol.

Lees meer over Rotterdam The Hague Airport

Groningen Eelde Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het kleinschalige Groningen Airport Eelde dat door Zoover de beste luchthaven van 2012 wordt genoemd, richt zich op uitbreiding en biedt onder meer de mogelijkheid te vliegen naar het Middellandse Zeegebied.

Lees meer over Groningen Eelde Airport

Maastricht Aachen Airport

Bron: Neplev, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het kleinschalige Maastricht Aachen Airport is vooral handig als u in het zuiden woont en naar een bestemming rond de Middellandse Zee wilt vliegen, of naar Berlijn, Dublin, Londen of Milaan.

Lees meer over Maastricht Aachen Airport

Weeze Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Duitse Airport Weeze ligt net over de grens, bij Nijmegen en Venray en is vanwege onder andere de lagere belastingtarieven en low-budgetmaatschappijen aantrekkelijk voor reizigers naar populaire Europese bestemmingen.

Lees meer over Weeze Airport

Düsseldorf International Airport

Bron: Lipinski, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het goed bereikbare Düsseldorf International is Duitslands derde luchthaven en is, onder meer vanwege lagere belastingen, aantrekkelijk voor Europese vluchten en bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Lees meer over Düsseldorf International Airport

Köln-Bonn Airport

Bron: Raimond Spekking, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Duitse Keulen-Bonn Airport met zijn prachtige panoramaterras is een middelgroot vliegveld dat goed bereikbaar is en voordelig kan zijn voor onder meer vluchten binnen Europa en naar Noord-Afrika.

Lees meer over Köln-Bonn Airport

Münster-Osnabrück Airport

Bron: Rüdiger Wölk, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Duitse Münster-Osnabrück International Airport is vrij klein en wordt door een groeiend aantal Nederlanders gebruikt voor niet al te lange vluchten naar toeristische en zakelijke bestemmingen.

Lees meer over Münster-Osnabrück Airport

Brussels Zaventem Airport

Bron: Ad Meskens, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Brussels Airport is de grootste luchthaven van België, vanwaar u met ruim 75 maatschappijen meer dan 200 bestemmingen over de hele wereld kunt bereiken.

Lees meer over Brussels Zaventem Airport

Liège Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Liège Airport is een relatief kleine luchthaven in het Franse deel van België vanwaar u vluchten kunt maken naar 19 bestemmingen in Spanje, Griekenland, Israël, Tunesië, Marokko en Turkije.

Lees meer over Liège Airport

Oostende-Brugge Airport

Bron: LimoWreck, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is onder meer door zijn kleinschaligheid heel geschikt voor familie-vakanties naar zonbestemmingen rond de Middellandse Zee en op de Canarische eilanden.

Lees meer over Oostende-Brugge Airport

Dortmund Airport

Bron: Dmitrij Rodionov, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Duitse Dortmund Airport is een overzichtelijk vliegveld in Noordrijn-Westfalen van waar het voordelig kan zijn te vliegen naar bestemmingen in Oost-Europa, Engeland, Spanje, Portugal of Italië.

Lees meer over Dortmund Airport

City Airport Bremen

Bron: Jürgen Howaldt, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

City Airport Bremen is een vliegveld vlak buiten de stad Bremen dat voor Nederlanders goed bereikbaar is en vluchten uitvoert naar diverse bestemmingen in 20 Europese landen.

Lees meer over City Airport Bremen

Luchthaven München

Bron: Aconcagua, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het 5-sterren vliegveld Luchthaven München is een belangrijke hub en behoort tot de drukste van Europa, terwijl het ook acht maal de beste van het continent was.

Lees meer over Luchthaven München

Luchthaven Frankfurt

Bron: Epizentrum, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Luchthaven Frankfurt am Main (Frankfurt Airport) is één van de grootste luchthavens van Europa en deze ‘halve stad’ is een belangrijk knooppunt, vanwaar u niet alleen naar 247 bestemmingen wereldwijd kunt vliegen, maar waar u ook goede trein- en autoverbindingen aantreft.

Lees meer over Luchthaven Frankfurt

Luchthaven Zürich

Bron: Romano1246, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

Wat reizigers betreft is Luchthaven Zürich met 25,5 miljoen passagiers per jaar, het grootste vliegveld van Zwitserland.

Lees meer over Luchthaven Zürich

Luchthaven Berlijn-Tegel

Bron: Tim Pritlove, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Luchthaven Berlijn-Tegel zal worden gesloten als het nieuwe Berlijnse vliegveld in gebruik genomen wordt, maar tot dan kunt u terecht in onder meer Terminal A met zijn opvallende zeshoekige ring waardoor loopafstanden kort zijn.

Lees meer over Luchthaven Berlijn-Tegel

Brussels South Charleroi Airport

Bron: Fernandopascullo, CC BY 3.0, Wikimedia Commons

De luchthaven Brussels South Charleroi Airport is de tweede luchthaven van België en verzorgt vluchten naar ruim 100 bestemmingen in Europa en rond de Middellandse Zee.

Lees meer over Brussels South Charleroi Airport

Luchthaven Lille (Rijsel)

Bron: Own work, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Lille Airport (Rijsel) ligt in Noord-Frankrijk en vandaar kunt u vliegen naar diverse Franse plaatsen, de kust van Portugal, de Canarische eilanden en tientallen bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Lees meer over Luchthaven Lille (Rijsel)

Luxembourg Airport (Findel)

Bron: Christian Ries, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

De enige internationale luchthaven van het land is Luxemburg Airport, niet ver van de hoofdstad, waar u niet alleen als reiziger terecht kunt voor vluchten naar talloze Europese bestemmingen, maar ook een unieke winkelervaring op kunt doen.

Lees meer over Luxembourg Airport (Findel)

Saarbrücken Airport

Bron: Kleinblittersdorfer, CC BY 3.0, Wikimedia Commons

De kleine internationale Flughafen Saarbrücken (Saarbrücken Airport) is een mogelijk alternatief voor onder meer reizigers uit België, want het aanbod bestaat uit zo’n 50 bestemmingen, waarvan veel in Europa, maar ook enkele in de USA, Abu Dhabi, Israël, Egypte en Turkije.

Lees meer over Saarbrücken Airport

Frankfurt-Hahn Airport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Flughafen Frankfurt-Hahn is een kleine, goed toegankelijke internationale luchthaven, niet ver van de grens van België en Luxemburg en hij staat bekend als eerste en meest consequent geleide Low-Cost-luchthaven van Duitsland.

Lees meer over Frankfurt-Hahn Airport

Luchthaven Stuttgart

Bron: Benny Bartels, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Stuttgart Airport is het op vijf na drukste vliegveld van Duitsland en is met name in trek bij reizigers van en naar diverse Europese steden en vakantie-oorden en diegenen die de naastgelegen grote handelsbeurs van Stuttgart bezoeken.

Lees meer over Luchthaven Stuttgart

Luchthaven Hamburg

Bron: Medvedev, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Hamburg Airport, het internationale vliegveld van de op één na grootste stad van Duitsland, heeft rechtstreekse verbindingen met circa 120 nationale en internationale bestemmingen, waarvan drie intercontinentaal, en wel naar Dubai, Newark en Tehran.

Lees meer over Luchthaven Hamburg

Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

De luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen, thuisbasis van Pegasus Airlines, stamt uit 2009 maar heeft zich al een stevige positie weten te verwerven en prijzen in de wacht gesleept.

Lees meer over Luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen

Luchthaven Gran Canaria

Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, Duitsland en België brengen u naar Luchthaven Gran Canaria, dat recentelijk een fikse uitbreidingsverbouwing heeft afgerond.

Lees meer over Luchthaven Gran Canaria

Luchthaven Antalya

Luchthaven Antalya is een modern, groot vliegveld in het belangrijkste vakantiegebied van Turkije, waar u onder meer vanaf Schiphol, lokale Nederlandse luchthavens maar ook vanuit België en Duitsland kunt komen.

Lees meer over Luchthaven Antalya

Luchthaven Tenerife Zuid

Luchthaven Tenerife Zuid is het grootste vliegveld van de Canarische eilanden en is aan te vliegen vanuit diverse vliegvelden in Nederland, België en Duitsland, met als voordeel dat het minder te kampen heeft met mist dan Tenerife Noord.

Lees meer over Luchthaven Tenerife Zuid

Luchthaven Palma de Mallorca

Luchthaven Palma de Mallorca ligt op het eiland Mallorca en behoort 's zomers tot de drukste vliegvelden van Europa.

Lees meer over Luchthaven Palma de Mallorca

Luchthaven Madrid-Barajas

Luchthaven Madrid-Barajas is het grootste internationale Spaanse vliegveld, beschikt over een gigantische, rustgevende terminal en is onder meer te bereiken vanaf Schiphol, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven.

Lees meer over Luchthaven Madrid-Barajas

Luchthaven Kos

Luchthaven Kos-Hippocrates is een klein vliegveld, zonder aparte taxibanen dat midden op het Griekse eiland Kos ligt en vrijwel uitsluitend werkt met seizoensgebonden vluchten.

Lees meer over Luchthaven Kos

Luchthaven Ibiza

Vrijwel alle vakantiegangers voor Ibiza en Formentera reizen via de relatief kleine Luchthaven Ibiza, waar vooral tijdens de zomermaanden de grote aantallen worden gemaakt.

Lees meer over Luchthaven Ibiza

Luchthaven Hurghada

Qua drukte het tweede vliegveld van Egypte is Luchthaven Hurghada, dat nog verder wil uitbreiden en dan maximaal 13 miljoen passagiers per jaar kan verwerken.

Lees meer over Luchthaven Hurghada

Luchthaven Faro Algarve

Luchthaven Faro Internationale Luchthaven Faro/Algarve ondervindt de grootste drukte in de periode maart-oktober en heeft een maximale capaciteit van 6 miljoen met plannen uit te breiden tot 8 miljoen reizigers per jaar.

Lees meer over Luchthaven Faro Algarve

Luchthaven Istanbul Atatürk

Het grootste vliegveld van Turkije en belangrijkste van de stad is Luchthaven Istanbul Atatürk, dat een uiterst moderne en efficiënte terminal heeft voor het internationale verkeer.

Lees meer over Luchthaven Istanbul Atatürk

Luchthaven Kreta Heraklion

Luchthaven Iraklion of Heraklion is de belangrijkste van het eiland Kreta en omdat deze door grote drukte van tijd tot tijd gestagneerd raakt wordt voorzien is een nieuw vliegveld dat het oude zal vervangen.

Lees meer over Luchthaven Kreta Heraklion

Luchthaven Dubai

Dubai International Airport behoort tot de grootste ter wereld en is niet alleen de belangrijkste luchthaven van Dubai, maar ook een hub van grote betekenis voor het gehele Midden-Oosten.

Lees meer over Luchthaven Dubai

Luchthaven Barcelona-El Prat

Luchthaven Barcelona-El Prat behoort tot de drukste ter wereld en heeft twee terminals die 5 km uit elkaar liggen.

Lees meer over Luchthaven Barcelona-El Prat

Luchthaven Abu Dhabi

Abu Dhabi International Airport groeit zo snel als bijna geen ander op het gebied van passagiersaantallen, nieuwe vliegmaatschappijen en infrastructurele ontwikkelingen.

Lees meer over Luchthaven Abu Dhabi

Luchthaven Lanzarote Arrecife

Het vliegveld van het Canarische eiland Lanzarote heet Luchthaven Lanzarote ofwel Luchthaven Arrecife en heeft een passagierscapaciteit van zo'n 6 miljoen mensen per jaar.

Lees meer over Luchthaven Lanzarote Arrecife

Luchthaven Wenen

Flughafen Wien-Schwechat is gelegen nabij de Oostenrijkse hoofdstad en is een belangrijk transfer vliegveld voor vluchten naar Centraal en Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Lees meer over Luchthaven Wenen

Luchthaven Dalaman

De verschillende keren onderscheiden Luchthaven Dalaman is geschikt voor toeristen met bestemming omgeving van Dalaman en Marmaris, aan de Zuid-Egeïsche kust.

Lees meer over Luchthaven Dalaman

Luchthaven Tunis-Carthage

Luchthaven Tunis-Carthage heet het internationale vliegveld van Tunis, dat naast een charterterminal beschikt over een terminal met een capaciteit van ruim een half miljoen reizigers.

Lees meer over Luchthaven Tunis-Carthage

Luchthaven Málaga

Luchthaven Málaga met zijn immense derde terminal bedient niet alleen de steden Málaga, Torremolinos en de Costa del Sol, maar ook de rest van Andalusië.

Lees meer over Luchthaven Málaga

Luchthaven Madeira

Luchthaven Madeira Cristiano Ronaldo (vernoemd naar de Portugese topvoetballer) wordt ook Funchal International Airport genoemd en beschikt over een uit 2000 daterende start- en landingsbaan die is onderscheiden.

Lees meer over Luchthaven Madeira

Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle

Het internationale vliegveld Parijs-Charles de Gaulle behoort tot de belangrijkste en drukste ter wereld en biedt snelle verbindingsmogelijkheden naar onder meer het centrum van de hoofdstad en naar Disneyland Resort Paris.

Lees meer over Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle

Luchthaven Lissabon Portela

Luchthaven Lissabon Portela is niet alleen een bijzonder groot, maar ook een kwalitatief hoog aangeschreven internationaal vliegveld.

Lees meer over Luchthaven Lissabon Portela

Luchthaven Izmir Adnan Menderes

Luchthaven Izmir Adnan Menderes wordt onder meer gebruikt door reizigers naar Kusadasi, Izmir, Selçuk, Ephese en Pamukkale, en veel van de vluchten zijn seizoensgebonden.

Lees meer over Luchthaven Izmir Adnan Menderes

Luchthaven Bodrum Milas

De Turkse Luchthaven Bodrum Milas kent qua aantallen reizigers een piek in de zomermaanden vanwege de vele charters in die periode.

Lees meer over Luchthaven Bodrum Milas

Luchthaven Kreta Chania

Met nog geen 13000 reizigers per jaar is Luchthaven Chania toch de nummer vijf van Griekenland, en het aantal toeristen dat deze luchthaven kiest voor een vakantie in het westen van Kreta neemt toe.

Lees meer over Luchthaven Kreta Chania

Luchthaven Rome Fiumicino

Luchthaven Rome Fiumicino/Leonardo da Vinci behoort tot de drukste vliegvelden van Europa, heeft indrukwekkende uitbreidingsplannen en biedt per trein een goede verbinding met de hoofdstad van Italië.

Lees meer over Luchthaven Rome Fiumicino

Luchthaven Punta Cana

De belangrijkste luchthaven van de Dominicaanse Republiek is het snel groeiende Punta Cana International Airport met zijn karakteristieke openlucht terminals.

Lees meer over Luchthaven Punta Cana

Luchthaven Caïro

Het drukste vliegveld van Egypte is Luchthaven Caïro Internationaal, dat zo'n 15 km van gelijknamige stad verwijderd ligt.

Lees meer over Luchthaven Caïro

Luchthaven Fuerteventura

Het vliegveld van het Spaanse eiland Luchthaven Fuerteventura wordt ook wel Luchthaven El Motorral genoemd en is een goed vertrekpunt voor het gehele eiland, maar ook voor bijvoorbeeld Lanzarote en Gran Canaria.

Lees meer over Luchthaven Fuerteventura

Luchthaven Rhodos

Luchthaven Rhodos ofwel Diagoras is afhankelijk van het seizoen vanaf diverse Nederlandse en Duitse vliegvelden bereikbaar en beschikt over een terminal waar u zeer veel kunt vinden.

Lees meer over Luchthaven Rhodos

Luchthaven Tenerife-Noord

Het vroegere Los Rodeos heet nu Luchthaven Tenerife Noord en is één van de twee internationale luchthavens van het eiland met verbindingen naar onder meer alle andere Canarische eilanden.

Lees meer over Luchthaven Tenerife-Noord

Luchthaven Porto Francisco Sá Carneiro

Aeroporto Internacional Dr. Francisco Sá Carneiro (nabij Porto) is het op twee na drukste vliegveld van Portugal.

Lees meer over Luchthaven Porto Francisco Sá Carneiro

Luchthaven Enfidha-Hammamet

Luchthaven Enfidha-Hammamet heeft de hoogste verkeerstoren van Noord-Afrika en is het beoogde centrale aanvliegpunt voor toeristen die de noordoostkust van Tunesië bezoeken.

Lees meer over Luchthaven Enfidha-Hammamet

Luchthaven Cyprus-Larnaca

Het belangrijkste internationale vliegveld van Cyprus is Luchthaven Larnaca dat ook als hub functioneert voor reizen tussen Europa en het Midden-Oosten.

Lees meer over Luchthaven Cyprus-Larnaca

Luchthaven Zakynthos

Zakynthos International Airport ligt onder meer gunstig voor toeristen die naar de hoofdstad, Lagana, Kalamaki en Tsilvi willen.

Lees meer over Luchthaven Zakynthos

Luchthaven Sharm el Sheikh

Luchthaven Sharm el Sheikh is qua drukte het derde vliegveld van Egypte en fungeert onder meer als transithub.

Lees meer over Luchthaven Sharm el Sheikh

Luchthaven Pula

Niet alleen reizigers voor Kroatië, maar vanwege de goede technische voorzieningen en het gunstige klimaat, kiezen ook toeristen die naar bepaalde delen van Slovenië, Italië of Oostenrijk reizen voor Luchthaven Pula.

Lees meer over Luchthaven Pula

Luchthaven La Palma

Na vele jaren van uitbreiding is het nieuwe deel van Luchthaven La Palma nu grotendeels operationeel zodat het de vakantievluchten en het vliegverkeer van en naar Tenerife kan afhandelen.

Lees meer over Luchthaven La Palma

Luchthaven Hamad Qatar

Hamad International Airport is de nieuwe internationale luchthaven van Doha, Qatar, die de oude vervangt en uiteindelijk kan uitgroeien tot een jaarcapaciteit van 93 miljoen reizigers.

Lees meer over Luchthaven Hamad Qatar

Luchthaven Malé

Malé International Airport, ofwel Ibrahim Nasir International Airport is het belangrijkste internationale vliegveld van de Malediven en verzorgt ook binnenlandse vluchten met watervliegtuigen.

Lees meer over Luchthaven Malé

Luchthaven Cancún

Cancún International Airport is met bijna 17,5 miljoen reizigers per jaar, voor internationaal luchtverkeer, de drukste luchthaven van Mexico, waar bij Terminal 2 de toestellen van TUIfly en Martinair aankomen.

Lees meer over Luchthaven Cancún

Luchthaven Marsa Alam

Speciaal voor Europese toeristen die naar goed bereikbare bestemmingen aan de Rode Zee willen is het Egyptische Marsa Alam International Airport in 2003 geopend.

Lees meer over Luchthaven Marsa Alam

Luchthaven Curaçao

Curaçao International Airport, ook bekend als Hato Airport, is de internationale luchthaven van het eiland en beschikt over de op twee na langste start- en landingsbaan van het Caraïbisch Gebied.

Lees meer over Luchthaven Curaçao

Luchthaven Ngurah Rai Bali

Het internationale vliegveld van het Indonesische eiland Bali heet Ngurah Rai International Airport of ook wel Denpasar Airport, en het staat bekend om zijn uitstekende service.

Lees meer over Luchthaven Ngurah Rai Bali

Luchthaven Boa Vista Rabil

Het nieuwste internationale vliegveld van Kaapverdië ligt op Boa Vista en heette aanvankelijk Rabil Airport, maar is omgedoopt tot Aristides Pereira International Airport.

Lees meer over Luchthaven Boa Vista Rabil

Luchthaven Sal Amilcar Cabral

Het belangrijkste internationale vliegveld van Kaapverdië is Luchthaven Amílcar Cabral Internationaal op het eiland Sal, en het beschikt over de langste start- en landingsbaan van het land.

Lees meer over Luchthaven Sal Amilcar Cabral

Luchthaven Samos

Luchthaven Samos ligt op het gelijknamige Griekse eiland en vergt met zijn korte start- en landingsbaan, ingesloten tussen zee en bergen, extra oplettendheid van de piloten.

Lees meer over Luchthaven Samos

Luchthaven Menorca

Luchthaven Menorca ligt op het Spaanse eiland Minorca en de 16 gates worden vooral in de zomermaanden zeer intensief gebruikt.

Lees meer over Luchthaven Menorca

Luchthaven Athene

Luchthaven Athene, de belangrijkste luchthaven van Athene, heeft forse uitbreidingsplannen en functioneert steeds vaker als poort naar het Midden-Oosten en Azië.

Lees meer over Luchthaven Athene

Luchthaven Burgas

Luchthaven Burgas is het op één na grootste vliegveld van het land en is met name geschikt voor reizigers naar de Bulgaarse zuidkust.

Lees meer over Luchthaven Burgas

Luchthaven Jomo Kenyatta

Jomo Kenyatta International Airport, bij de Keniaanse hoofsdstad Nairobi, is ondanks zijn ene start- en landingsbaan, voor Afrikaanse begrippen een zeer drukke luchthaven en heeft dan ook uitbreidingsplannen.

Lees meer over Luchthaven Jomo Kenyatta

Luchthaven Zanzibar

Zanzibar Airport op het Tanzaniaanse Zanzibar staat dag en nacht open voor reizigers van en naar Oost-Afrika, Europa en het Midden-Oosten,en is bezig met uitbreiding.

Lees meer over Luchthaven Zanzibar

Luchthaven Mohammed V

Het drukste vliegveld van Marokko, Mohammed V International Airport, is flink aan het uitbreiden, en ligt zo'n 20 km ten zuiden van Casablanca.

Lees meer over Luchthaven Mohammed V

Luchthaven Corfu

Het kleine Corfu International Airport trekt vooral vluchten met vakantiegangers vanuit de Europese steden, die bij aankomst vanuit het noordoosten prachtig uitzicht hebben.

Lees meer over Luchthaven Corfu

Luchthaven Gazipaşa Alanya

Als u als eindbestemming Alanya heeft kunt u sinds 2011 prima gebruikmaken van Gazipasa – Alanya Airport.

Lees meer over Luchthaven Gazipaşa Alanya

Luchthaven Varna

De internationale Luchthaven Varna beschikt over een relatief nieuwe start- en landingsbaan en een eveneens recent terminalgebouw, waarvan vooral van eind mei tot begin oktober druk gebruik gemaakt wordt.

Lees meer over Luchthaven Varna

Luchthaven Bandaranaike

Het vaak drukke Bandaranaike International Airport is gelegen op zo’n 20 km afstand van de hoofdstad van Sri Lanka, bedient jaarlijks zo’n 8,5 miljoen passagiers en bereid zich voor op grotere aantallen.

Lees meer over Luchthaven Bandaranaike

Luchthaven Agadir Al Massira

Al Massira Airport bij de stad Agadir verzorgt voor maximaal 3 miljoen passagiers per jaar charter- en seizoensvluchten van en naar Casablanca en tal van Europese steden, waaronder Amsterdam.

Lees meer over Luchthaven Agadir Al Massira

Luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta

Via Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport vliegen wereldwijd de meeste mensen, die daar naast ruim 300 mogelijkheden om te eten, drinken en winkelen ook onder meer kunstexposities en muzikale voorstellingen aantreffen.

Lees meer over Luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta

Luchthaven Malta

Malta International Airport, zo'n 5 km ten zuiden van de hoofdstad Valletta, is het enige vliegveld van de Maltese archipel en verwelkomt jaarlijks zo'n 4 miljoen mensen uit drie verschillende continenten.

Lees meer over Luchthaven Malta

Luchthaven Sjeremetjevo

Sherenetyevo International Airport is wat betreft internationaal luchtverkeer met ruim 12 miljoen passagiers de nummer 1 van Rusland en behoort tot de top van Europa op het gebied van service.

Lees meer over Luchthaven Sjeremetjevo

Luchthaven Ercan

Vanwege politieke aangelegenheden wordt Luchthaven Ercan niet als internationaal vliegveld gezien en moeten alle aankomende toestellen vooraf een korte tussenstop maken in Turkije.

Lees meer over Luchthaven Ercan

Luchthaven Suvarnabhumi

De belangrijkste hub voor diverse Thaise maatschappijen is het uit 2006 stammende Suvarnabhumi Airport, één van de twee internationale luchthavens van Bangkok die 45 miljoen reizigers per jaar kan afhandelen en beschikt over 's werelds hoogste verkeerstoren.

Lees meer over Luchthaven Suvarnabhumi

Luchthaven Sangster

(Sir Donald) Sangster International Airport ligt praktisch, in het belangrijkste toeristengebied van het eiland, en naar deze geprivatiseerde Jamaicaanse luchthaven, die de drukste van het eiland is, gaan onder meer vluchten vanaf Amsterdam en Brussel.

Lees meer over Luchthaven Sangster

Luchthaven Phuket

Phuket International Airport is van groot belang voor het toerisme van Thailand en heeft zijn jaarcapaciteit in 2016 drastisch vergroot.

Lees meer over Luchthaven Phuket

Luchthaven Catania-Fontanarossa

Catania-Fontanarossa Airport ofwel Catania International Airport, is het drukste vliegveld van Sicilië en heeft verbindingen met belangrijke Europese steden en toeristenoorden.

Lees meer over Luchthaven Catania-Fontanarossa

Luchthaven Las Américas

Las Américas International Airport is de op één na belangrijkste luchthaven van de Dominicaanse Republiek en verzorgt korte, middellange en transatlantische vluchten.

Lees meer over Luchthaven Las Américas

Luchthaven Mauritius SSR

Seewoosagur Ramgoolam International Airport (SSR) is het belangrijkste vliegveld van Mauritius, dat directe verbindingen heeft met bestemmingen in Europa, Azië en Afrika.

Lees meer over Luchthaven Mauritius SSR

Luchthaven Juan Gualberto Gómez

Op het Cubaanse vliegveld Juan Gualberto Gómez Airport (voorheen Varadero Airport), kunt u als toerist van onder andere Europa, Canada en Zuid-Amerika de beroemde nationale rum en sigaren kopen.

Lees meer over Luchthaven Juan Gualberto Gómez

Luchthaven Moi Mombasa

Het Keniaanse Moi International Airport ofwel Luchthaven Mombasa is onder andere via Italië en Duitsland te bereiken.

Lees meer over Luchthaven Moi Mombasa

Luchthaven Menara

Internationale luchthaven Menara is in handen van de staat en is internationaal bekend als Marrakesh Menara Airport, vanwaar vooral vluchten naar Europa en andere Marokkaanse steden plaatsvinden.

Lees meer over Luchthaven Menara

Luchthaven Alicante-Elche

Voor vluchten naar het Spaanse Alicante en Murcia is de gestaag groeiende Luchthaven Alicante-Elche het belangrijkste vliegveld, vanwaar u ook naar andere Spaanse bestemmingen kunt reizen.

Lees meer over Luchthaven Alicante-Elche

Luchthaven Gregorio Luperón

La Union Airport, ofwel Gregorio Luperón International Airport is het belangrijkste vliegveld in het noorden van de Dominicaanse Republiek en verzorgt vooral chartervluchten.

Lees meer over Luchthaven Gregorio Luperón

Luchthaven Luxor

Toeristen uit onder meer Nederland, Duitsland en Engeland, die in Egypte de Nijl en de Vallei der Koningen willen bezoeken maken vooral gebruik van Luxor International Airport.

Lees meer over Luchthaven Luxor

Luchthaven London Gatwick

Gatwick Airport (London Gatwick) heeft full service, low-budget en chartervluchten op het programma staan en is gelet op de éne start- en landingsbaan een bijzonder druk vliegveld, met goede faciliteiten en snelle verbindingen met de hoofdstad.

Lees meer over Luchthaven London Gatwick

Luchthaven Koningin Beatrix

Internationale luchthaven Koningin Beatrix is het nationale vliegveld van Aruba dat verbindingen onderhoudt met onder andere de Caribische eilanden, de VS en Canada.

Lees meer over Luchthaven Koningin Beatrix

Luchthaven Philadelphia

Het Amerikaanse Philadelphia International Airport heeft luchtverbindingen met 132 bestemmingen in eigen land, Canada, Zuid-Amerika, Europe en het Midden-Oosten en groeit snel uit zijn jasje, waarvoor ambitieuze uitbreidingsplannen de oplossing moeten bieden.

Lees meer over Luchthaven Philadelphia

Luchthaven Benito Juaréz

52 binnenlandse en 50 internationale bestemmingen kunt u vanaf de zeer drukke Internationale luchthaven Benito Juaréz bereiken en daarmee opereert het vliegveld dicht bij zijn capaciteitsgrenzen.

Lees meer over Luchthaven Benito Juaréz

Luchthaven Zagreb

De Kroatische Luchthaven Franjo Tuđman, ook wel Zagreb Airport heeft een splinternieuwe terminal en vervoert jaarlijks ruim 3 miljoen reizigers, vooral naar bestemmingen in Europa.

Lees meer over Luchthaven Zagreb

Luchthaven Montréal-Pierre Elliott Trudeau

Het Canadese Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport is een belangrijke luchthaven voor de Star Alliance en het Sky Team en heeft non-stopvluchten van en naar vrijwel alle continenten.

Lees meer over Luchthaven Montréal-Pierre Elliott Trudeau

Luchthaven Banjul

Het enige vliegveld van Gambia is klein, biedt desalniettemin de mogelijkheid voor weinig geld veel te eten, heet Banjul International Airport en rekent de vertrekkende reiziger 20 euro voor ontwikkeling.

Lees meer over Luchthaven Banjul

Luchthaven Kopenhagen Kastrup

Luchthaven Kopenhagen Kastrup hoort tot de oudste en beste luchthavens van Europa, daarnaast is het met 30 miljoen passagiers, 60 lijnmaatschappijen en een capaciteit van 83 operaties per uur, de grootste van Scandinavië.

Lees meer over Luchthaven Kopenhagen Kastrup

Luchthaven Tocumen

Internationale luchthaven Tocumen, thuisbasis van Copa Airlines, is het drukste vliegveld van Panama en het enige van het land met meer dan één start- en landingsbaan.

Lees meer over Luchthaven Tocumen

Luchthaven Léopold Sédar Senghor

In 2015 gebruikten bijna 2 miljoen reizigers Léopold Sédar Senghor International Airport, dat bij de Senegalese hoofdstad Dakar ligt.

Lees meer over Luchthaven Léopold Sédar Senghor

Luchthaven Sofia

Mist kan vertrek en aankomst van het Bulgaarse Sofia Airport met name in de winter verstoren, maar al met al maken bijna 6,5 miljoen reizigers jaarlijks gebruik van dit vliegveld.

Lees meer over Luchthaven Sofia

Luchthaven Monastir Habib Bourguiba

Luchthaven Monastir is een luchthaven in Tunesië dat met name wordt gebruikt voor het vervoer van toeristen naar Monastir en Sousse. Onder andere Nouvelair en Tunisair maken gebruik van dit vliegveld.

Lees meer over Luchthaven Monastir Habib Bourguiba

Luchthaven Djerba-Zarzis

Luchthaven Djerba-Zarzis is de internationale luchthaven van het eiland Djerba in Tunesië. Tunisair, Nouvelair en verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit naar dit vliegveld.

Lees meer over Luchthaven Djerba-Zarzis

Luchthaven Adana Şakirpaşa

Luchthaven Adana Şakirpaşa ligt op 3,5 km van de Turkse plaats Adana. Vanaf dit vliegveld wordt gevlogen op verschillende bestemmingen in onder meer Turkije en Duitsland.

Lees meer over Luchthaven Adana Şakirpaşa

Luchthaven Thessaloniki

Luchthaven Thessaloniki is momenteel de derde luchthaven van Griekenland. Om aan de toenemende populariteit te voldoen is in 2021 is een tweede terminal geopend.

Lees meer over Luchthaven Thessaloniki

Luchthaven Bahrain International

Luchthaven Bahrein International is de hub voor Gulf Air, de nationale vliegmaatschappij van Bahrein. Om de voorziene groei te faciliteren opende in 2021 een gloednieuwe terminal.

Lees meer over Luchthaven Bahrain International