Finnair

De nationale luchtvaartmaatschappij van Finland, Finnair, behoort tot de veiligste ter wereld en de beste van Europa, en onderhoudt vluchten binnen Europa, naar Azië en Noord-Amerika.

Bagage bij Finnair

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Finnair gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Finnair

De nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Finland heet Finnair en bestaat sinds 1923. Het is de op vijf na oudste luchtvaartmaatschappij met een ononderbroken bestaan en behoort tot de veiligste ter wereld. Het bedrijf is voor 80% staatsbezit en de overige 20% in buitenlandse handen. De vliegmaatschappij is lid van de alliantie Oneworld. Zowel de nationale als internationale markt wordt door Finnair vanaf luchthaven Helsinki-Vantaa beheerst. Daartoe worden allerhand types Airbus en Embraer 190-toestellen ingezet. De vloot bestaat in totaal uit 60 toestellen. Hiervan maken per jaar ruim 10 miljoen passagiers gebruik. Zij kiezen uit het aanbod van meer dan 60 Europese, 13 Aziatische en 14 Noord-Amerikaanse bestemmingen. Aan boord kunnen zij genieten van gratis eten en drinken met mogelijkheden om extra’s, zoals alcoholische dranken tegen betaling te verkrijgen. Ook treft u een in-flight entertainment systeem aan. Sinds 2009 staat Finnair op de 4-sterren-lijst van Skytrax. Het won onderscheidingen als beste Noord-Europese en beste Europese vliegmaatschappij en beste inflight catering (World Traveller Awards).

Logo van Finnair