Cathay Pacific

De visie 's werelds beste vliegmaatschappij ter wereld te zijn maakt Cathay Pacific uit Hong Kong geregeld waar, onder andere door welgemeende service en wereldwijd een zeer ruim aanbod aan bestemmingen te bieden.

Bagage bij Cathay Pacific

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Cathay Pacific gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 36 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Cathay Pacific

De Aziatische vliegmaatschappij Cathay Pacific is gevestigd in Hong Kong en heeft de thuishaven op het internationale vliegveld daar. Deze beursgenoteerde organisatie dateert uit 1946 en is mede-oprichter van de Oneworld alliantie. In 2014 werd Cathay verkozen door Skytrax tot Vliegmaatschappij van het jaar en ook was het vier maal 'World's Best Airline'. Meer dan 110 passagiersbestemmingen in zo'n 40 landen op vijf continenten vormen het aanbod van Cathay Pacific. Het Aziatische netwerk is sterk ontwikkeld, maar ook met Noord-Amerika en Europa zijn talrijke verbindingen. Met onder meer British Airways heeft het een codeshare overeenkomst, en ook met de Franse hogesnelheidstreinen (SNCF), waardoor het naast Parijs 10 Franse steden heeft opgenomen. De vloot bestaat volledig uit wide body toestellen: Airbus A330, A340 en A350 en Boeing 777. De visie van het bedrijf is om de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld te zijn, het probeert te excelleren in wat het doet. Zij stellen veiligheid boven alles, leveren naar eigen zeggen uitzonderlijke goede producten en 'service direct uit het hart' en naast het feit dat ze Hong Kong ondersteunen zijn zij een duurzame onderneming. Tijdens lange en middellange vluchten kunt u kiezen uit een grote range van internationale gerechten, waarvan de Chinese mogelijk het meest aan te bevelen zijn. Niet veel andere vliegmaatschappijen hebben rijstkokers, koekenpannen en tosti-ijzers aan boord, die onder andere een vers gebakken ei mogelijk maken. Als u First Class reist, kunt u à la carte bestellen en zelf uw etenstijden bepalen. Naast het heerlijke eten, is ook het filmaanbod uitstekend.

Logo van Cathay Pacific