Ryanair

Ryanair is met zijn specifieke beleid de enige ultra low cost vliegmaatschappij van Europa en de grootste low budget van het continent, en verzorgt vluchten naar ruim 180 bestemmingen in 29 Europese landen en Marokko.

Bagage bij Ryanair

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Ryanair gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 119 x 119 x 81 cm
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 35 x 20 x 22 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Ryanair

Ryanair is een luchtvaartmaatschappij die in 1985 in Ierland werd opgericht. In de loop der tijd veranderde hij in een ultra low cost vliegmaatschappij, de enige in Europa. Bovendien zijn ze de grootste low budget luchtvaartmaatschappij voor vluchten binnen Europa. Daarnaast worden ook vluchten uitgevoerd naar Marokko. Dagelijks wordt vanaf 57 vliegbases gevlogen. Ruim 1600 vluchten per dag naar 180 bestemmingen in 29 landen. De vloot bestaat in 2015 uit 303 Boeing 737-800 toestellen, met 175 in bestelling). Al met al vliegen ruim 90 miljoen passagiers per jaar met deze maatschappij. In Nederland gebruikt Ryanair de vliegvelden Groningen, Eindhoven en Maastricht. Slechts weinig prijsvechters zijn winstgevend, maar Ryanair krijgt dat wel voor elkaar. Hun model is: 'geen gedoe, lage kosten en eenvoudigweg van A naar B'. Op punten als veiligheid, stiptheid, bagage-afhandeling en een efficiënt 'groen beleid' zegt de organisatie geen concessies te doen. De kosten kunnen laag worden gehouden doordat alle vliegtuigen van hetzelfde type zijn; dit maakt het onderhoud eenvoudiger en goedkoper. Voorts wordt bezuinigd door het weglaten van verstelbare rugleuningen, raamschermen en bergvakken wat tevens schoonmaaktijd bespaart. Ryanair heeft de toestellen zo kort mogelijk aan de grond staan en haalt ook geld binnen door het maken van reclame in op de vliegtuigen. Als nadelen zijn wel genoemd dat de luchthavens waarop Ryanair vliegt zich vaak ver van de desbetreffende stad bevinden en dat ze een strikt beleid voeren op het gebied van handbagage en aanwezigheidstijden. Recentelijk is ingevoerd dat tegen vergoeding stoelen kunnen worden gereserveerd, waardoor een reisgezelschap kan kiezen om bij elkaar te zitten.

Logo van Ryanair