TUI fly BE

De op één na grootste luchtvaartmaatschappij van België, het voordelige TUI fly (voorheen Jetairfly), beschikt over een moderne en jonge vloot en vliegt vooral op zonbestemmingen.

Bagage bij TUI fly BE

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij TUI fly BE gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 15 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over TUI fly BE

TUI fly (voorheen Jetairfly) is actief sinds 2004 en heet officieel TUI Airlines Belgium N.V.. Deze Belgische luchtvaartmaatschappij behoort tot de TUI Airlines groep, op zijn beurt deel van de grootste toerismegroep van de wereld, de TUI Group. TUI fly heeft Brussel als thuisbasis en voert vluchten uit naar ruim 100 bestemmingen. Het betreft vooral vakantiebestemmingen rond de Middellandse en Rode Zee en naar verre zonne-oorden in Azië, Afrika en de Caraïben. In 2014 bediende het een kleine vier miljoen reizigers. Op diverse vlakken van het personenvervoer is het de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van België. Daarnaast was de organisatie in 2015 de eerste en enige luchtvaartmaatschappij van het land dat een ISO 14001 certificatie kreeg. Qua ecologische voetafdruk scoort het ook het beste van België, en in het land is er sinds 2009 geen met een modernere en jongere vloot (totaal 19 Boeing toestellen en 3 Embraers). Naast het TUI-logo op de staart heeft elk toestel een individuele naam op de neus. In flinke uitbreiding wordt voorzien, onder meer met 18 Boeings 737 Max tegen het jaar 2020. Op lange vluchten mag u maximaal 25 kg bagage meenemen, op de overige 20 kg. Als u Comfort Klasse vliegt mag u koffer zelfs 30 kg wegen en profiteert u van andere voordelen als extra beenruimte en een persoonlijk videosysteem. U kunt aan boord versnaperingen en drankjes kopen. Op sommige vluchten zijn Service Plus boekingen mogelijk. Hierbij krijgt u onder andere een 'sterrenmaaltijd' geserveerd. Als redenen om te kiezen voor TUI fly worden genoemd: goedkope tickets, royale bagagevrijstelling, gratis vervoer van buggy's en kinderzitjes en onberispelijke service.

Logo van TUI fly BE