Eurowings

Eurowings, een dochter van Lufthansa, is een low cost maatschappij die vliegt op verre bestemmingen als de Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Cuba en de Dominicaanse Republiek.

Bagage bij Eurowings

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Eurowings gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Eurowings

Nu een dochter van Lufthansa, maar vanaf de herfst 2015 opererend als nieuwe luchtvaartmaatschappij, voegt Eurowings vanaf dat moment veel nieuwe Europese bestemmingen toe aan het pakket. Een andere uitbreiding, namelijk met vluchten naar elders in de wereld zal worden uitgevoerd onder de nieuwe merknaam Eurowings. U kunt met Eurowings sinds november 2015 wereldwijd vliegen. Voorbeelden van de verre bestemmingen zijn: de Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Cuba en de Dominicaanse Republiek. Ook op deze verre vluchten kunt u kiezen uit de (bij German Wings bekende) tarieven BASIC, SMART en BEST. Het SMART-tarief het meest gangbare. Hierbij kunt u onder meer uw zitplaats kiezen en krijgt u een warme en koude maaltijd aangeboden. Bij het online boeken binnen dit tarief is één stuk ruimbagage van maximaal 23 kg gratis. Op de website van de maatschappij kunt u een goed overzicht vinden van de onderlinge verschillen van de prijsklassen en de bijboekmogelijkheden. Dortmund is de thuishaven van Eurowings, dat hubs heeft op de luchthavens van Frankfurt am Main en München. Voor de verre bestemmingen moet u minimaal één tussenstop in Duitsland maken. Vanaf Schiphol kunt u niet rechtstreeks met Eurowings vliegen naar de verre bestemmingen.

Logo van Eurowings