Lufthansa

Lufthansa maakt deel uit van de Star Alliance. Duitslands grootste luchtvaartmaatschappij voert in Nederland vluchten uit naar bestemmingen in de hele wereld vanaf de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam.

Bagage bij Lufthansa

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Lufthansa gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Lufthansa

De grootste Duitse luchtvaartmaatschappij is Lufthansa, gevestigd in Keulen en in 1926 ontstaan uit een fusie. De belangrijkste vertrekluchthavens voor deze maatschappij zijn Frankfurt International Airport, Frankfurt am Main en het Franz Joseph Strauss International Airport in München. In Nederland wordt van en naar de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam gevlogen. Lufthansa is één van de oprichters van een uiterst belangrijk samenwerkingsverband binnen de luchtvaart, de Star Alliance. In 2005 is de maatschappij gefuseerd met Swiss International Airlines en sinds 2008 bezit het 45 % van de aandelen van Brussels Airlines. Voorts heeft het samenwerkingsverbanden met onder andere Jet Airways, Air India en Luxair. De vloot bestaat uit zo'n 670 toestellen, diverse types Boeing en Airbus. Het motto van Lufthansa is 'Nonstop you', zij stellen dan ook de reiziger centraal en willen een wereldwijd netwerk van internationale verbindingen creëren. Daarbij verliezen zij het milieu niet uit het oog, getuige onder meer hun pioniersfunctie bij het testen van biobrandstof. Het frequent flyer programma biedt diverse voordelen. Alle passagiers kunnen on line inchecken en u krijgt bij de korte vluchten een snack en iets te drinken. Bent u langer onderweg, dan wordt minimaal één warme maaltijd geserveerd. Tijdens intercontinentale vluchten is deze als u First Class vliegt bereid door een beroemde chef-kok. De kleintjes kunnen een kindermenu krijgen. De hoeveelheid bagage die u gratis mag meenemen is afhankelijk van de reisklasse. Maar u kunt hoe dan ook minimaal één stuk handbagage en één stuk ruimbagage meenemen. De maten en gewichten hiervan zijn aan regels onderhevig. Binnen Europa kunt u als reiziger in de Economy Class alleen een stoel reserveren tijdens het inchecken, als u dit online, telefonisch of bij de self service machine doet. Voor intercontinentale vluchten is het mogelijk bij de online boeking te reserveren. Dit moet uiterlijk 24 uur voor vertrek zijn geschied. Lufthansa staat (in 2013) op de tiende plaats als het gaat om de punctualiteit van de vluchten; bijna 85% vertrok op tijd.

Logo van Lufthansa