Vakantie Ohrid

Op vakantie naar Ohrid? Op Royal.nl hebben we de meningen van reizigers over Ohrid voor u samengevat. Bovendien hebben we zo goed mogelijk de vakantiemogelijkheden voor u in kaart gebracht.

Voordelig naar Ohrid met Royal.nl

Op Royal.nl vindt u de beste zonvakanties en aanbiedingen naar Ohrid. Boek vliegvakanties naar Ohrid van ruim 50 betrouwbare Duitse touroperators voor dag-actuele prijzen met royale kortingen en bespaar tot honderden euro’s!

Bekijk hier onze actuele Ohrid aanbiedingen

Ohrid

Ohrid is een badplaats aan het gelijknamige meer, die beschikt over een gezellig centrum, tal van excursiemogelijkheden en vanwege cultuur en natuur op de werelderfgoedlijst staat.

Ohrid volgens bezoekers

Ohrid is een stadje aan de oostelijke oever van het gelijknamige meer. In de stad stonden ooit maar liefst 365 kerken. Nog steeds kunt u in het bijna 2,5 duizend jaar oude Ohrid veel authentieke huizen en monumenten zien. De stad en het meer zijn onderdeel van het werelderfgoed, zowel op cutureel gebied als op dat van natuurschoon. Toeristen vinden het een plaats met een ‘sfeervol centrum met een gezellig plein, waar altijd wel wat te beleven is’ en waar ‘je goed kunt eten’. In de ‘moderne winkelstraat is alles te krijgen, de terrasjes zijn prima en de prijzen redelijk’. De stad biedt ‘heel veel excursiemogelijkheden naar onder andere bronnen, kloosters en watervallen’ en de vergezichten over het meer zijn ‘prachtig’. ‘Het contact met de lokale bevolking is soms vanwege taalproblemen wat lastig’, maar wel is het in Ohrid ‘veilig en gemoedelijk’. De boulevard is ‘mooi’. Aangezien de ‘vele kleine strandjes, die vooral uit kiezelstenen bestaan’, ‘niet altijd even schoon’, zijn, is het wellicht niet de ideale strandvakantieplaats, maar voor natuur- en cultuurliefhebbers is het een superbestemming’. Ohrid is een gezellige badplaats met kiezelstrandjes aan het gelijknamige meer die vanwege zowel de interessante cultuur als het natuurschoon op de lijst van het werelderfgoed staat.

Mogelijkheden in Ohrid

Activiteiten

Strand
⭐️⭐️⭐️
Uitgaan
⭐️⭐️⭐️
Restaurants
⭐️⭐️⭐️
Cultuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Natuur
⭐️⭐️⭐️⭐️
Winkelen
⭐️⭐️⭐️

Voorkeuren

Goedkoop
⭐️⭐️⭐️⭐️
Luxe
⭐️⭐️⭐️
Populair
⭐️⭐️⭐️
Rustig
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kindvriendelijk
⭐️⭐️⭐️
Voorz. mindervaliden
⭐️⭐️

Sportief

Wandelen
Ja
Tennis
Ja
Golf
Nee
Surfen
Ja
Zeilen
Ja
Duiken
Ja

Voorzieningen

Waterpark
Nee
Dierenpark
Nee
Attractiepark
Nee
Apotheek
Ja
Geldautomaat
Ja
Busverbindingen
Ja

Weersverwachting Ohrid

Maandag

  • Max: 32
  • Min: 14
  • Neerslag: 1.6mm

Dinsdag

  • Max: 31
  • Min: 14
  • Neerslag: 0.4mm

Woensdag

  • Max: 29
  • Min: 15
  • Neerslag: 1.4mm

Bekijk de Ohrid weersverwachting voor 14 dagen

Foto’s van Ohrid

Populaire accommodaties in Ohrid

Mizo 7
Ohrid
Bekijk
Mite 8.1
Ohrid
Bekijk
Aleksandar Villa 8.2
Ohrid
Bekijk

Bekijk alle accommodaties in Ohrid

Ligging van Ohrid

Vliegtijd:
circa 3.5 uur
Transfertijd:
circa 11 minuten