United Airlines

Eén van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Amerika en medeoprichter van Star Alliance is United Airlines, dat nastreeft zo’n 144 miljoen reizigers naar 370 bestemmingen in 59 landen te vervoeren, en daarbij veel aandacht besteed aan klantvriendelijkheid.

Bagage bij United Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij United Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: Geen restricties kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 35 x 22 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over United Airlines

United Airlines ofwel United, is gevestigd in Chicago en behoort tot de grootste luchtvaartmaatschappijen van Amerika. Terugkijkend startte de voorloper in 1926 met het vervoeren van luchtpost. In die tijd was het het eerste luchtvaartbedrijf dat een regelmatige dienst onderhield. Het bedrijf fuseerde in 2010 met Continental Airlines, hanteert het logo van het voormalige Continental en verwacht per jaar 144 miljoen reizigers te vervoeren vanuit 10 hubs naar 370 bestemmingen in 59 landen. De grootste hub is die van O’Hare International Airport in Chicago (ruim 550 vluchten per dag). Het is lid en medeoprichter van de Star Alliance. Ook is het partner van United Express en heeft het daarnaast code-share overeenkomsten met 12 luchtvaartmaatschappijen. United hecht veel waarde aan klantvriendelijkheid en zorgt aan boord voor uitstekend amusement. Naast het uitgebreide binnenlandse netwerk verzorgt United vluchten naar het Caraïbisch Gebied, Zuid-Amerka, Europa, Azië en Australië. Meer dan 700 toestellen van diverse types Boeing en Airbus vormden in 2015 de vloot. Diverse slogans hebben dienst gedaan, maar sinds 2013 is het “Fly the Friendly Skies” en dit wordt vergezeld van de themamelodie van United, the “Rhapsody in Blue” van George Girshwin. Aan boord zijn diverse reizigersklassen, te weten: United GlobalFirst, United BusinessFirst, United Premium Service (P.S.), United First and United Business (op de binnenlandse vluchten), Economy Plus en Economy Class. Bovendien hanteert United enkele frequent flyer programma’s.

Logo van United Airlines