Air Serbia

Met de nationale, grootste luchtvaartmaatschappij van Servië, Air Serbia kunt u vliegen naar 44 bestemmingen in Europa, de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Bagage bij Air Serbia

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air Serbia gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air Serbia

De nationale en tevens grootste vliegmaatschappij van Servië is Air Serbia, van 1948 tot 2013 bekend onder de naam Jat Airways. De eerste jaren na de oprichting in 1927 heette het Aeroput. Het heeft zijn hub in Belgrade Nikola Tesla Airport. Vanaf 2013 is sprake van een strategisch partnerschap met Etihad Airways, dat 49% van de aandelen in bezit heeft. De rest behoort de Republiek Servië. Vliegtuigen zijn te herkennen aan de gestileerde dubbel koppige adelaar. De eerste Airbus A319 werd genoemd naar tennisspeler Djokovic en maakt deel uit van de serie 'Levende legenden van Servië', die op de nieuwe vloot verschijnt. Vanaf juni 2016 voert Air Serbia vluchten uit van en naar 44 bestemmingen in Europa, de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. De eerste lange afstandsvlucht (naar New York) vond plaats in juni 2016 met een Airbus A330-200, geleased van de partner van Etihad, Jet Airways. De vloot bestaat uit 21 toestellen (Airbus, ATR en Boeing) met nog 10 exemplaren Airbus A320neo in bestelling.

Logo van Air Serbia