Turkish Airlines

Voor de vijfde keer op rij was Turkish Airlines in 2015 de beste luchtvaartmaatschappij van Europa. De maatschappij vliegt onder meer naar bestemmingen in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Afrika en Amerika.

Bagage bij Turkish Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Turkish Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Turkish Airlines

De nationale Turkse luchtvaartmaatschappij is het in Istanboel gevestigde Turkish Airlines. Evenals de vier daaraan voorafgaande jaren werd deze organisatie in 2015 opnieuw verkozen tot Europa's beste luchtvaartmaatschappij. Turkish Airlines maakt samen met onder andere Lufthansa en Singapore Airlines deel uit van de Star Alliance. De bestemmingen bevinden zich in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Noord-, Oost- en Zuidelijk Afrika en de Verenigde Staten. In totaal betreft het ruim 40 Turks regionale en ruim 200 internationale reisdoelen. U treft Turkish Airlines aan op de luchthavens van zowel Amsterdam als Rotterdam. De vloot bestaat uit een kleine 300 toestellen; diverse types Airbus en Boeing. Tot de visie van de maatschappij hoort de wens de luchtvaartvervoerder te worden met de meest benijdde service ter wereld, kosten die kunnen concurreren met die van de low cost carriers en het geheel voorkomen van grote ongelukken/rampen. Zij letten daartoe onder meer scherp op eerlijkheid, klanttevredenheid, vernieuwing en een 'open deur' beleid. U kunt rekenen op ruime online check in mogelijkheden (ook per smartphone), het gratis meenemen van een bepaalde hoeveelheid ruimbagage (afhankelijk van bestemming en klasse) gratis eten, drinken en entertainmentprogramma tijdens de vlucht en het (tegen betaling) kunnen reserveren van een zitplaats.

Logo van Turkish Airlines