Czech Airlines

Als één van de vijf oudste vliegmaatschappijen ter wereld houdt Czech Airlines de moderne normen goed bij en is niet alleen een veilige, maar ook milieubewuste organisatie, die mensen vervoert naar 89 bestemmingen in 45 landen.

Bagage bij Czech Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Czech Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 203 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 45 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Czech Airlines

In 1923 werd het huidige Czech Airlines opgericht door de Tsjecho-Slowaakse regering. De eerste zeven jaren werden alleen binnenlandse vluchten uitgevoerd. Het behoort tot de vijf oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Nadat in 1948 het land onder communistisch regime kwam werd nog maar weinig naar West-Europa en het Midden-Oosten gevlogen. Sovjet-toestellen vervingen toen de bestaande vloot. De eerste trans-Atlantische vlucht dateert van 1962 en had Havana als bestemming. Het toenmalige CSA was de tweede luchtvaartmaatschappij ter wereld met succesvolle jet airliner diensten en bovendien de eerste die regelmatige jet-only routes onderhield (Praag-Moskou). Sinds Tsjechië afgesplitst is van Slowakije opereert de maatschappij onder de huidige naam. Momenteel zijn 89 bestemmingen in 45 landen bereikbaar via Czech Airlines (inclusief de code-share overeenkomsten). De Tsjechische nationale vliegmaatschappij is lid van de Sky Team Alliantie. De vloot is modern en voor de lange en middellange afstandsvluchten staan 10 toestellen van het type Airbus ter beschikking (1 A330-300 en de overjge A319-100). Op de kortere vluchten bevindt u zich in propellertoestellen van het type ATR. Voor de manier waarop het bedrijf met het milieu omgaat, heeft het een ISO 14001 certificaat. Daarnaast ontvangt het van de IATA sinds 2005 jaarlijks het IOSA label, dat staat voor de meest geavanceerde veiligheidsstandaards in de business.

Logo van Czech Airlines