Singapore Airlines

Met Singapore Airlines kunt u zo goed als wereldwijd naar 62 bestemmingen, terwijl u kunt kiezen uit vijf klassen en aan boord geniet van veel beenruimte, uitstekende service, heerlijk eten en veel luxe.

Bagage bij Singapore Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Singapore Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 115 cm (L + B+ H) cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Singapore Airlines

Singapore Airlines (SIA) is de nationale luchtvaartmaatschappij, met als thuishaven Changi. Sinds 2000 is het lid van de Star Alliance. De eerste vlucht (van toen nog Malayan Airways Limited) werd in 1947 uitgevoerd, hij ging van Singapore naar Kuala Lumpur. Politieke spanningen leiden in 1972 tot het splitsen van de organisatie in Singapore Airlines en het huidige Malaysia Airlines. Van 1977-1980 vloog SIA ook met een Britse Concorde. De maatschappij onderhoudt verbindingen met 62 bestemmingen in 35 landen in Azië, Afrika, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Europa. Omdat de meeste lokale vluchten door SilkAir worden uitgevoerd beschikt SIA niet over kleine vliegtuigen. Wel tot de vloot horen 111 toestellen behorend tot de typers Airbus A330, 350 en 380 en Boeing 777. Aan boord zijn vijf service-klassen en tijdens elke vlucht is ruime mogelijkheid iets te eten. Zo bestaat onder andere het 'Popular Local Fare' culinaire programma, dat op bepaalde vluchten de plaatselijke favoriete lekkernijen biedt aan passagiers in alle klassen. In de hoogste klassen bestaat de mogelijkheid voorafgaand aan de vlucht uit een uitgebreid menu uw keuze te maken. De maatschappij bracht in 2010 het kookboek 'Above & Beyond' uit en hun entertainment-systeem heet KrisWorld. Bijna alles is inbegrepen op de meer dan luxe vluchten van SIA, maar sinds 2012 is het bovendien tegen betaling mogelijk aan boord van sommige toestellen te telefoneren, sms-en en toegang tot internet te krijgen. SIA hanteert een frequent flyer programma met vier categorieën. Redenen om met deze maatschappij te vliegen zijn onder meer de uitstekende service, de grote hoeveelheid beenruimte en de mooi geklede stewardessen, qua rang herkenbaar aan de kleur van hun uniform.

Logo van Singapore Airlines