Oman Air

De 4 sterren vliegmaatschappij Oman Air investeert veel in nieuwe toestellen en breidt het aantal routes steeds uit, terwijl het voor onder meer service en business class met de langste plat-lig-stoelen ter wereld, steeds opnieuw awards in de wacht sleept.

Bagage bij Oman Air

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Oman Air gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 30 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 115 cm (L + B+ H) cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Oman Air

De nationale vliegmaatschappij van Oman heet Oman Air en is een 4 sterren maatschappij (Skytrax 2011). De organisatie is lid van de Arab Cariers Organization en heeft als belangrijkste basis Muscat International Airport. Sinds 1993 voert het vluchten uit en het heeft met name vanaf 2005 een forse groei doorgemaakt, waardoor ook Muscat een belangrijke hub in het Midden-Oosten is geworden. Daarmee gepaard gaat veel investering in nieuwe toestellen en het uitbreiden van de internationale routes. De vloot bestaat eind 2016 uit 47 toestellen, waarvan het merendeel Boeing 737-800, maar bijvoorbeeld ook vier Dreamliners. Op dat moment zijn 49 vliegtuigen in bestelling. Op het internationale programma staan 12 bestemmingen in de Golfregio, Caïro, Beirut en Amman, maar ook elf luchthavens in India, twee in Bangladesh, drie in Pakistan, en één in zowel Nepal en Sri Lanka. Daarnaast kunt u met Oman Air vliegen naar/vanaf Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Manila, Jakarta, Zanzibar, Dar Es Salaam en Guangzhou in China. In Europa landen de toestellen in Londen, Milaan, München, Frankfurt, Zürich en Parijs. Met tal van collega's waaronder KLM heeft de maatschappij codeshare overeenkomsten. In de First Class Mini Suite (6 passagiers) bevinden zich de langste plat-lig-stoelen die u in de lucht kunt vinden. Door zowel Skytrax World Airline Awards als The World Travel Awards is Oman Air diverse malen onderscheiden voor onder andere 'Best Business Class Seat in the World', 'Service Excellence' en in 2016, de derde keer op rij, als 'World's Leading Airline - Economy Class'. Ook bij talloze andere awards valt Oman Air steeds weer in de prijzen.

Logo van Oman Air