Gulf Air

De zeer punctuele nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein is Gulf Air, dat de Arabische gastvrijheid uitdraagt op haar vluchten naar 42 steden in 25 landen in Europa, Afrika, Azië, Australië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Bagage bij Gulf Air

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Gulf Air gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 6 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 45 x 40 x 30 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Gulf Air

De nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein Gulf Air moet niet verward worden met SaudiGulf Airlines. Gulf Air startte in 1950, waarmee het één van de eerste commerciële vliegmaatschappijen van het Midden-Oosten was. Inmiddels vliegt het naar 42 steden in 25 landen in Europa, Afrika, Azië, Australië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Diverse keren per dag vertrekken toestellen voor binnenlandse vluchten. De basis is Bahrain International Airport en de vloot telt in 2017 28 moderne wide en narrow bodies. 39 nieuwe Boeing- en Airbustoestellen zijn in bestelling. De maatschappij zegt bekend te staan om de Arabische gastvrijheid. Zij zijn hoofdsponsor van de Grand Prix, formule 1 races van het land. Tijdens de check-in die zowel online als op het vliegveld mogelijk is, kunt u een stoel kiezen. Voor economy-reizigers is de maximaal toegestane hoeveelheid bagage 30 kg. In die passagiers-klasse krijgt u een drie-gangen maaltijd of een licht ontbijt. Als Falcon Gold passagier kunt u op lange afstandsvluchten genieten van de service van de ‘Sky Chef’. Gulf Air behoort tot de meest punctuele vliegmaatschappijen ter wereld; bijna 100% van de vluchten is op tijd.

Logo van Gulf Air