Luxair

Luxair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg, met vluchten binnen Europa, naar het Middellandse Zeegebied, Noord Afrika en het Midden Oosten, waarbij ruimbagage in de prijs is inbegrepen en u aan boord een zelfgemaakte maaltijd van lokale producten voorgeschoteld krijgt.

Bagage bij Luxair

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Luxair gelden momenteel (stand: maart 2022) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: Geen restricties
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Luxair

De nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg is Luxair met haar hoofdkwartier en hub in de hoofdstad van het land. Het bedrijf hoort tot de Luxair Group en is opgezet in 1961 om in te spelen op de behoefte aan luchtverbindingen tussen Luxemburg en Europese hoofdsteden. Inmiddels voeren ze vluchten uit naar Europa, het Middellandse Zeegebied, Noord Afrika en het Midden Oosten. Naast de lijnvluchten - die zij als enige in hun land uitvoeren - hebben ze charter- en seizoensvluchten. Zij stellen één van de nieuwste en moderne vloten te hebben van Europa: 4 Boeings 737-700, 4 Boeings 737-800 en 11 De Havilland Dash 8-400. Naast veiligheid is het hun doel stiptheid van de vluchten en onberispelijke service te bieden op het land zowel als in de lucht. In hun eigen keukens ligt de nadruk op zelfgemaakte maaltijden en snacks van lokale producten.

Logo van Luxair