Norwegian

De Noorse prijsvechter Norwegian is qua grootte de derde luchtvaartmaatschappij in zijn soort van Europa en voert onder meer vanaf Schiphol vluchten uit binnen Europa, maar ook naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Thailand en de Verenigde Staten.

Bagage bij Norwegian

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Norwegian gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 250 x 79 x 112 cm
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Norwegian

Norwegian is een Noorse low budget luchtvaartmaatschappij die stamt uit 1993. De huidige vorm en werkwijze van het bedrijf dateert echter uit 2002. De prijsvechter is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en de derde in zijn soort van Europa. Vertrekpunten voor de bijna 100 Boeings 737 zijn onder meer Oslo, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki, van waaruit meer dan 130 bestemmingen worden aangevlogen. De belangrijkste daarvan zijn Alicante, Londen Gatwick, Las Palmas en Malaga. Een groot deel van de bestemmingen ligt in Europa, maar ook Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Thailand en de Verenigde Staten maken deel uit van het programma. In Nederland vliegt Norwegian op Schiphol. In 2016 worden ruim 120 Boeings en 100 Airbus Neo's aan de vloot toegevoegd. Hiermee is de grootste bestelling uit de Europese luchtvaartgeschiedenis geplaatst. Al eerder was een order geplaatst voor 6 Boeings type Dreamliner. De vloot behoort tot de jongste ter wereld met een gemiddelde leeftijd van de toestellen van vier jaar. De maatschappij wordt ook wel 'Rode Neus' genoemd vanwege het uiterlijk van de vliegtuigen. Vliegen met een prijsvechter betekent dat uw boordconsumpties moeten worden betaald en dat ook het reserveren van een stoel meer geld kost. Dat wil niet zeggen dat overal een extra prijskaartje aan hangt; aan boord is bijvoorbeeld gratis WiFi en entertainment.

Logo van Norwegian