Kenya Airways

Kenya Airways, waarvan KLM de grootste aandeelhouder is, is qua grootte de nummer vier van de Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen. Zij streven ernaar met hun zorgzame Afrikaanse touch de trots van Afrika te zijn.

Bagage bij Kenya Airways

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Kenya Airways gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Kenya Airways

De nationale luchtvaartmaatschappij van Kenia, Kenya Airways, stamt uit 1977 en heeft Jomo Kenyatta International Airport als hoofdkwartier. Drie Afrikaanse vliegmaatschappijen zijn groter dan Kenya Airways. Sinds 1995 is KLM met 26% aandelenbelang de grootste aandeelhouder en belangrijkste partner van deze maatschappij, die ook lid is van Sky Team. De Keniaanse staat is met 23% ook een grote aandeelhouder. Kenya Airways op haar beurt bezit 49% van de aandelen van het Tanzaniaanse Precision Air en is volledig eigenaar van het Keniaanse low budget Jambojet. Dagelijks vliegt een Kenya Airways Boeing 787-8 tussen Amsterdam en Nairobi, terwijl ook verbindingen binnen Afrika en met Azië worden onderhouden. Sinds 2016 bestaat de vloot uit 30, verschillende type, Boeings en 15 Embraers ERJ-190. De visie van de maatschappij is: de trots van Afrika te zijn, door hun mensen te inspireren en hun gasten consistent te verwennen; "heerlijke ervaring met een zorgzame Afrikaanse touch". Zij willen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van Afrika. Veiligheid voor hun eigen mensen en hun gasten zullen zij altijd zien als hun eerste prioriteit en zij streven ernaar te anticiperen op en te voldoen aan de behoefte van de passagiers. Dit alles voeren zij volgens eigen zeggen uit met integriteit en respect voor degene die zij ontmoeten.

Logo van Kenya Airways