China Airlines

Het beursgenoteerde China Airlines (niet te verwarren met Air China) is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek China (Taiwan) en biedt goede beenruimte, prima service, lekkere Chinese snacks en maaltijden en bovendien lange afstandsvluchten tegen scherpe prijzen.

Bagage bij China Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij China Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 36 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over China Airlines

China Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek China (Taiwan) is opgericht in 1959 en sinds 1993 beursgenoteerd. Air China daarentegen is de nationale vliegmaatschappij van de Volksrepubliek China. China Airlines is lid van de Sky Team alliantie. Gelegen bij Taipei, is de thuisbasis op Chiang Kai Shek International Airport. De 118 bestemmingen in 29 landen zijn te vinden in Europa (o.a. Amsterdam, Frankfurt en Wenen), Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Oceanië en dan nog een aantal binnenlandse reisdoelen. Voor de passagiersvluchten worden 98 toestellen ingezet van Boeing en Airbus, die een gemiddelde leeftijd van 10,2 jaar hebben. Vanaf 2006 luidt de slogan 'Journey with a caring smile'. Lange tijd was de uitbreiding van de maatschappij beperkt door de politieke status van Taiwan. Nog steeds kan het naar bijvoorbeeld Parijs geen vluchten maken, maar sinds 2003 wel naar het vaste land van China, dat nu, na Japan, de op één na grootste markt vormt. Codeshare overeenkomsten bestaan met zo'n 20 maatschappijen, waar onder KLM en Alitalia, maar ook de Deutsche Bahn. China Airlines plaatst zijn CI code op zeven routes vanaf Frankfurt, waar onder die naar Keulen, Düsseldorf, München en Hamburg. In 2016 kondigde China Airlines aan dat de Airbus A350-900 toestellen de namen zullen krijgen van inheemse vogels en unieke karakteristieken van Taiwan. Tot de service aan boord behoort het serveren van maaltijden, variërend afhankelijk van klasse, vluchtduur en bestemming. De Boeing 777-300ER en de Airbus A350-900 bieden WiFi, het T-Mobile systeem Ku band. Ook in de Economy klasse is de beenruimte aanzienlijk. De maximaal toegestane hoeveelheid ruimbagage hangt af van uw vliegklasse en bestemming maar mag de 40 kilo nooit overschrijden. Redenen om met China Airlines te vliegen zijn onder meer de prima service en gastvrijheid, de lekkere Chinese snacks en maaltijden en de scherp geprijsde lange afstandsvluchten.

Logo van China Airlines