Edelweiss Air

De belangrijkste vliegmaatschappij van Zwitserland is Edelweiss Air, dat met zeer herkenbare toestellen die naar 72 bestemmingen in 32 landen wereldwijd vliegen.

Bagage bij Edelweiss Air

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Edelweiss Air gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Edelweiss Air

Edelweiss Air bestaat sinds 1995 en is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. Het is volledig in bezit van Swiss International Airlines, dat zelf in handen is van Lufthansa. Vanaf de thuisbasis Zürich verzorgt het naast vluchten binnen Europa ook intercontinentale vluchten. De vloot bestaat uit 16 toestellen, van de types Airbus A320-200, A330-300 en A340-300. Zij dragen de edelweissbloem opvallend op hun staart en vliegen naar 72 bestemmingen in 32 landen wereldwijd. De maatschappij legt nadruk op de Zwitserse kwaliteit die “inspireert en opwindend is”. In 2018 hebben 2,35 miljoen reizigers van hun diensten gebruik gemaakt, dat betekent een bezettingsgraad van 82%.

Logo van Edelweiss Air