Delta Air Lines

Eén van de allergrootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld is Delta Air Lines, net als KLM lid van de Sky Team Alliance, dat in het programma 333 bestemmingen in 64 landen vrijwel wereldwijd heeft opgenomen.

Bagage bij Delta Air Lines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Delta Air Lines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 157 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 35 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Delta Air Lines

De Amerikaanse Delta Air Lines behoort tot de allergrootste luchtvaartmaatschappijen en is gevestigd in Atlanta op het Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, de luchthaven met de grootste aantallen passagiers ter wereld. Delta Air is net als KLM lid van de Sky Team alliantie. In 2008 is de maatschappij gefuseerd met Northwest Airlines en ze werken nu onder hetzelfde vliegcertificaat. Vanaf de start in 1924 is de carrier uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks meer dan 160 miljoen personen vervoert. Het zet koers naar in totaal 333 bestemmingen in 64 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. Belangrijke hubs zijn, voor Europa Amsterdam en Parijs, en verder onder meer Tokio, New York en Seattle. Alle passagiers staat een indrukwekkende grote vloot ter beschikking: bijna 800 toestellen van diverse types Airbus, Boeing en McDonnell Douglas. Inchecken is mogelijk via onder andere de computer en de mobiele app. De hoeveelheid (gratis) ruimbagage die u mag meenemen is afhankelijk van uw route en tarief. Delta Air Lines hanteert vier klassen: Economy, Economy Comfort, First Class en Business Elite. De laatste drie staan garant voor uitgebreide luxe en topservice, maar u zult zich beslist niet slecht voelen als u Economy passagier bent. U krijgt hoe dan ook op de korte vluchten gratis snacks en drankjes geserveerd. Op de middellange vluchten is het mogelijk een maaltijd te kopen. Bij de lange vluchten kosten deze maaltijden niets extra. Over het algemeen biedt de maatschappij onderweg gratis WiFi aan, terwijl u tegen een geringe bijbetaling toegang tot het hele internet heeft.

Logo van Delta Air Lines