Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines (SAS) is de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij van Denemarken, Noorwegen en Zweden, en is zeer punctueel, hanteert een hoge service standaard en goedkope drankjes en snacks van goede kwaliteit.

Bagage bij Scandinavian Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Scandinavian Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines (SAS) is de door samenvoeging ontstane luchtvaartmaatschappij van de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden. 50% is in handen van de drie regeringen en de overige helft is in bezit van particulieren. Het bedrijf maakt deel uit van de SAS en behoort tot de oprichters van de Star Alliance. De belangrijkste hub is Luchthaven Kopenhagen, en Arlanda Airport bij Stockholm en Luchthaven Oslo Gardermoen zijn knooppunten voor vluchten binnen respectievelijk Zweden en Noorwegen. Daarnaast bieden zij directe vluchten naar internationale bestemmingen. Daarbij spelen strategische overeenkomsten met Lufthansa, Swiss International Airlines, Austrian Airlines, Air China, Air Canada en United Airlines een rol. In 2016 vervoeren de meer dan 130 toestellen (Airbus, Boeing en Bombardier) bijna 30 miljoen mensen naar bestemmingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Tijdens een deel van de vluchten is WiFi beschikbaar. Dit is gratis voor de Eurobonus Gold en Diamond Members en nog enkele categorieën reizigers. Als u daartoe niet behoort kunt u WiFi kopen voor 6 euro voor vluchten in Scandinavië en Europa en voor 15 euro voor de overige vluchten. Tijdens langere reizen zijn drankjes en snacks van goede kwaliteit bij de reis inbegrepen, en tijdens korte vluchten kunt u ze voor weinig geld kopen. Gaat u naar Amerika of Azië, dan heeft u de beschikking over een entertainmentsysteem. U krijgt voor uw reis zeer veel handige mogelijkheden om in te checken. Diverse malen heeft Scandinavian Airlines de titel Beste Airline van Europa (van Grand Travel Award) in de wacht gesleept. Ook ontving het in 2015 van ServiceScore de titel van 'Airline with highest service standards'. Het is al drie jaar achtereen de meest punctuele vliegmaatschappij van Europa.

Logo van Scandinavian Airlines