Corendon Airlines

De kwaliteitsbewuste low budget luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines vliegt vanaf Amsterdam en de Nederlandse regionale luchthavens naar diverse plaatsen in Turkije.

Bagage bij Corendon Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Corendon Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: max. 89 cm hoog en 115 cm breed
  • Maximumgewicht handbagage: 3 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 40 x 30 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Corendon Airlines

Corendon Airlines is een Turkse low budget luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in Antalya. Zij vliegen sinds 2005 vanaf Nederland, België en Duitsland naar Turkije. In Nederland gebruikt Corendon Airlines de luchthaven van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen. Vanaf Amsterdam kunt u uit meer Turkse bestemmingen kiezen dan vanaf de overige luchthavens. De vloot bestaat uit ruim 10 Boeings 737-300 en 3 van het type Airbus A320. Corendon zegt kwaliteitsbewust te zijn en aan boord een klant- en kindvriendelijk, concurrerend product aan te bieden. Zo kunt u tegen betaling bij het inchecken een stoel met meer beenruimte kiezen. In verband met de veiligheid is de vliegende crew optimaal opgeleid om in onverwachte situaties effectief te kunnen optreden. Bovendien is het cabinepersoneel getraind de passagiers persoonlijk, klantvriendelijk en efficiënt te benaderen. Een snack, warme maaltijd, iets te drinken of luxe en belastingvrije artikelen, kunt u aan boord bestellen. Om de kosten laag te houden zijn deze artikelen niet inclusief. Corendon start in de zomer 2015 bij enkele toestellen met het invoeren van een speciale inflight entertainment set. U kunt met uw eigen hardware hierop inloggen. Een gedeelte van het aanbod is gratis, voor bijvoorbeeld het streamen van films of downloaden van een boek betaalt u een kleine vergoeding. De Corendon Holding waarvan deze maatschappij deel uitmaakt, investeert flink in duurzaamheid van de luchtvaart. De jonge maatschappij is geen ééndagsvlieg(er) en heeft zich inmiddels een belangrijke positie verschaft. Dit blijkt onder andere uit de onderscheiding die ze in 2011 mochten ontvangen: Schiphol Airline of the Year.

Logo van Corendon Airlines