Croatia Airlines

Het staatsbedrijf Croatia Airlines is lid van de Star Alliance en stelt zich tot taak het Kroatische toerisme te versterken en mede dankzij veiligheid en dienstverlening succesvol te zijn.

Bagage bij Croatia Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Croatia Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Croatia Airlines

Het uit 1989 daterende Croatia Airlines is een staatsbedrijf en de nationale luchtvaartmaatschappij van Kroatië. De basis is te vinden in Zagreb. Sinds 2010 is de organisatie volledig lid van de Star Alliance. In 2015 telt de vloot 12 toestellen (6 x Airbus en 6 x Bombardier) en heeft het 6 kisten in bestelling (4 x Airbus en 2 x Embraer). Het is de enige maatschappij die binnenlandse vluchten in Kroatië verzorgt, maar naar verwachting zal ook Trade Air dit binnenkort doen. In 2015 maakten bijna twee miljoen reizigers gebruik van Croatia Airlines. Het bedrijf heeft als missie om het land op regelmatige basis met de buitenwereld te verbinden en sterk bij te dragen aan de ontwikkeling van het Kroatische toerisme. Zij ambiëren een moderne middelgrote, winstgevende luchtvaartmaatschappij te zijn. Daarbij hopen zij dat het succes vooral te danken is aan de veiligheid en de kwaliteit van de dienstverlening.

Logo van Croatia Airlines