SWISS

SWISS is ontstaan na het faillissement van Swissair, vervoert jaarlijks zo'n 16 miljoen mensen naar 106 bestemmingen wereldwijd en zal in 2016 flink wat luxe kunnen bieden.

Bagage bij SWISS

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij SWISS gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over SWISS

SWISS dat voluit SWISS International Air Lines heet, is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. Op het programma staan 106 bestemmingen, verspreid over 49 landen wereldwijd (niet naar Australië). De 95 toestellen vliegen vanaf Zürich (belangrijkste hub) en Genève en vervoeren jaarlijks zo'n 16 miljoen reizigers. Aan boord kunnen zij iets drinken en, afhankelijk van het tijdstip wat warms of kouds eten. Tijdens de meeste vluchten wordt kort voor de landing Zwitserse chocolade verstrekt. De maatschappij zegt te staan voor traditionele waarden en toegewijd te zijn aan de hoogste standaard voor product en kwaliteit. SWISS is ontstaan na het faillissement van Swissair in 2002. Het maakt deel uit van de Lufthansa groep en is lid van de Star Alliance. In 2016 zullen nieuwe toestellen van het type Bombardier de bestaande Avro-vliegtuigen vervangen. Ook worden in dat jaar hun eerste Boeing 777-300ERs in gebruik genomen. Hierin zullen onder meer een opgewaardeerd eerste klas gedeelte zijn met acht privé suites en 62 business class stoelen die kunnen worden getransformeerd tot een bed van meer dan 2 meter.

Logo van SWISS