Air Canada

Het vier sterren Air Canada is de grootste, internationale, luchtvaartmaatschappij van het land en deze medeoprichter van de Star Alliance zet alles op alles voor veiligheid, streeft naar perfectie en wil met integer handelen de klant laten voelen dat hij gewaardeerd wordt.

Bagage bij Air Canada

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air Canada gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air Canada

De nationale luchtvaartmaatschappij van Canada heet Air Canada dat zijn hoofdkantoor in Montreal en grootste hub in Toronto heeft. Het bedrijf dateert uit 1937 en is sinds 1989 in private handen en behoort tot de oprichters van de Star Alliance. Air Canada heeft code-share overeenkomsten met andere leden van deze alliantie. Gelet op het aantal passagierstoestellen (168) is het de nummer tien van de wereld en de grootste lijndienst aanbieder op de Canadese markt. Het vervoert met de vele Boeings, Airbussen en Embraers jaarlijks meer dan 38 miljoen passagiers naar ruim 190 bestemmingen op vijf continenten. Daarnaast is het de enige vier sterren internationale vliegmaatschappij van Noord-Amerika. Enkele van de waarden van het bedrijf zijn: ‘veiligheid boven alles’, ‘zorg dat elke klant zich gewaardeerd voelt’ ‘handel met integriteit’ en ‘streef naar uitmuntend’. Met hun visie: het creëren van loyaliteit door middel van passie en innovatie willen ze hun missie uitvoeren: het verbinden van Canada met de wereld. U kunt bij Air Canada, afhankelijk van uw bestemming kiezen uit drie serviceklassen, Business, Premium Economy en Economy.

Logo van Air Canada