Flydubai

Flydubai is de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten en deze low budget organisatie, die zich vooral op nieuwe bestemmingen richt, onderhoudt verbindingen met iets minder dan 100 luchthavens.

Bagage bij Flydubai

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Flydubai gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 165 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 38 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Flydubai

De low budget vliegmaatschappij Flydubai van de Verenigde Arabische Emiraten is in 2008 opgericht en heeft haar thuisbasis op Dubai International Airport (Terminal 2). Flydubai is in handen van de regering van Dubai en is de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten. Sinds 2015 staan 94 bestemmingen op het programma en het zoekt uitbreiding daarvan met name in nieuwe routes die ook niet door collega vliegmaatschappij Emirates worden gebruikt. Het snel ontwikkelde netwerk bestrijkt het Midden-Oosten, GCC, Afrika, Caucasus, Centraal Azië, Europa en het Indiase Subcontinent. De huidige vloot bestaat uit 57 toestellen van het type Boeing 737-800. Op een deel van de vluchten wordt volledige maaltijdservice geboden en op de andere kan van tevoren een warme maaltijd worden besteld. Bij de vluchten korter dan drie uur bestaat het menu uit wraps en sandwiches. Sinds juni 2015 is op 85 routes ook Business Class service aanwezig.

Logo van Flydubai