EgyptAir

Egypt Air, één van de allereerste vliegmaatschappijen ter wereld, biedt service met een typisch Egyptisch elan en vliegt naar 13 bestemmingen binnen eigen land en 65 luchthavens wereldwijd, waar onder Schiphol.

Bagage bij EgyptAir

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij EgyptAir gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over EgyptAir

Egypt Air was de zevende luchtvaartmaatschappij ter wereld toen het in 1932 werd opgericht. Sinds 1980 is de organisatie volledig in bezit van de Nationale Bank van Egypte. In 2008 werd Egypt Air lid van het Star Alliance netwerk. Ook heeft het een codeshare-overeenkomst met 11 maatschappijen, waar onder Singapore Airlines en Brussels Airlines. Egypt Air wil concurrerende klantenservice bieden met authentiek Egyptisch elan. In het vluchtschema zitten 13 binnenlandse luchthavens en 65 buitenlandse in Europa, Afrika, de Verenigde Staten, het Midden- en het Verre Oosten en Australië. In Nederland vindt u de toestellen van Egypt Air op Schiphol. Caïro Airport is de hub. Het aantal toestellen (Airbus en Boeing) bedraagt rond de 70. U kunt desgewenst online inchecken. De hoeveelheid bagage die u (gratis) kunt meenemen is afhankelijk van uw reisklasse en -bestemming en dat geldt ook voor het type entertainment dat u aan boord aantreft.

Logo van EgyptAir