FlyEgypt

Sinds 2014 heeft het land met FlyEgypt een budget vliegmaatschappij, die in privé bezit is en vooral binnenlandse verbindingen onderhoudt met toeristische bestemmingen die op andere manieren nog lastig te bereiken zijn.

Bagage bij FlyEgypt

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij FlyEgypt gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 45 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over FlyEgypt

FlyEgypt, gevestigd in Caïro, bestaat sinds 2014 en is de eerste budget vliegmaatschappij van Egypte. Hun droom is bestemmingen bereikbaar te maken tegen betaalbare tarieven, waardoor het mogelijk is de wereld te ontdekken. Het is een privé organisatie. Ondanks alle toeristische bezienswaardigheden en resorts ontbeerde het Egypte aan een lokale vliegmaatschappij, die passagiers efficiënt naar hun bestemmingen kon brengen. FlyEgypt springt in dit gat, tot de zomer 2015 alleen op charterbasis, met vluchten tussen Caïro en Jeddah. Vanaf november 2016 onderhoudt het seizoensafhankelijk verbinding met mooie, nationale toeristische attracties en resorts die anders lastig te bereiken zijn. Ook vliegt het naar het Jordaanse Amman, Kuweit-stad en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvoor heeft het 2 Boeings 737-800 beschikbaar. De maatschappij stelt zich ten doel levensvatbare en efficiënte luchttransport service te leveren, terwijl veiligheid hun passie en kernwaarde is. Zij bevorderen dit door training, ervaring, risico management en het te allen tijde naleven van de veiligheidsregels. Hun visie is om de marktleider netwerkvliegmaatschappij van Egypte te worden. Zij breiden daartoe hun bestemmingen zowel nationaal als internationaal uit en blijven de passagiers bedienen die betaalbare service zoeken.

Logo van FlyEgypt