KLM

De nestor, maar tevens innovatieve KLM heeft in combinatie met Air France een leidende rol in de Europese luchtvaart en heeft een enorm aanbod aan bestemmingen met uitstekende overstapmogelijkheden.

Bagage bij KLM

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij KLM gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 12 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over KLM

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, ofwel KLM, is opgericht in 1919 als luchtbrug tussen Nederland en de overzeese gebiedsdelen. Het is de oudste vliegmaatschappij die nog onder de oude naam bestaat. Vanaf 2004 is de KLM onderdeel van de Air France-KLM groep en vormt daarvan de kern. Het is de op twee na grootste werkgever van Nederland en heeft als thuishaven de luchthaven Schiphol. De passagiersvloot bestaat in juni 2015 uit 112 toestellen, voornamelijk allerlei types Boeing, maar ook een 17-tal verschillende vormen van het type Airbus. U kunt kiezen uit de reisklassen Business, (verschillend voor vluchten binnen Europa en daarbuiten), Economy Comfort en Economy. Ook bij de Economy class is onderscheid: tijdens vluchten binnen Europa is geen entertainment. Alle maaltijden en drankjes aan boord zijn inbegrepen in de prijs. Als u meer beenruimte wilt kunt u dat tegen betaling regelen. KLM kenmerkt zich door inventieve social media marketing. Een voorbeeld hiervan is 'Meet & Seat' waarmee via Facebook en LinkedIn al voor de vlucht contact kan worden gelegd met medepassagiers. Vermeldenswaard is eveneens dat voor de vluchten van New York naar Schiphol als biobrandstof frituurolie wordt hergebruikt. In de Europese luchtvaart heeft de combinatie KLM-Air France een leidende rol en zij zeggen te streven naar een winstgevende groei die niet alleen bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen, maar ook aan de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling. Zij verliezen daarbij het belang van de lokale omgeving niet uit het oog. Hun wens is de meest klantgerichte, innovatieve en efficiënte netwerk carrier te worden. U kunt met KLM vliegen naar een zeer groot aantal bestemmingen wereldwijd. De geweldige transfermogelijkheden op Schiphol vormen de basis van het hoogstaande netwerk van Europese en intercontinentale vliegverbindingen. Door uitstekende partnershipkeuzes vervult KLM zij een pioniersrol voor nieuwe bestemmingen.

Logo van KLM