Air Mauritius

Het beursgenoteerde Air Mauritius valt geregeld in de prijzen en onderhoudt vliegverbindingen met bestemmingen in Europa, Afrika, Azië en Oceanië.

Bagage bij Air Mauritius

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Air Mauritius gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Air Mauritius

Air Mauritius is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mauritius, met zijn hoofdkantoor in Port Louis en als thuisbasis Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport. In totaal ruim 30 (inter)nationale bestemmingen in Afrika, Europa, Azië en Oceanië worden van daar bereikt. In maart 2016 startte Air Mauritius met de 'Air Corridor', directe vluchten naar Singapore. Hiermee wil het de toename van reizigers tussen Afrika en Azië stimuleren. Van dit beursgenoteerde bedrijf is de Air Mauritius Holding met 51% de meerderheidsaandeelhouder. Hoewel de onderneming sinds 1967 bestaat, begon hij pas in 1972 met eigen vluchten. Inmiddels is het de nummer vier van Sub-Sahara Afrika, met 13 toestellen (Airbus en ATR) en jaarlijks bijna 1,5 miljoen reizigers. In 2011 won het voor de zevende keer op rij de 'Indian Ocean Leading Airline Prize'. Het is mogelijk met de twee Bell 206 JetRanger helikopters van Air Mauritius een tour te maken.

Logo van Air Mauritius