Iberia Express

De jonge, punctuele luchtvaartmaatschappij Iberia Express vliegt onder meer naar tal van Spaanse bestemmingen en Europese steden, waar onder Amsterdam en Rotterdam, klimt snel op.

Bagage bij Iberia Express

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Iberia Express gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: Geen restricties kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 56 x 40 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Iberia Express

Het Spaanse Iberia Express is een nieuwkomer in het veld van de low budget luchtvaartmaatschappijen. De dochter van Iberia Airlines bestaat sinds 2012. De thuisbasis is Madrid-Barajas en vanaf daar gaan de 31 verschillende vluchten vooral naar naar andere Spaanse luchthavens, maar ook naar Europese steden als Berlijn, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen en Stockholm. In Nederland kunt u vanaf de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam op weg met Iberia Express. In zijn korte bestaan wist het op te klimmen tot de top 4 van luchtvaartmaatschappijen die vanaf Madrid vertrekken; in de eerste twee jaar heeft het met 50.000 vluchten meer dan 6 miljoen passagiers vervoerd. De vloot bestaat uit 17 toestellen van het type Airbus A320. Wat punctualiteit betreft is het Europaleider. Zowel met een Classic-, Flex- als Business-ticket kunt u onder meer online inchecken. Als u een Express ticket heeft moet u in alle gevallen voor ruimbagage betalen. U kunt (afgezien van business-class reizigers) extra comfortabel zitten tegen bijbetaling. Vanaf 2014 voert Iberia Express een nieuw, innovatief type, in-flight-entertainment in.

Logo van Iberia Express