TUI fly NL

TUI fly, vroeger Arkefly, is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij verzorgt vakantievluchten naar bestemmingen binnen Europa, Noord-Amerika, Het Caribisch gebied, Afrika en het Midden-Oosten.

Bagage bij TUI fly NL

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij TUI fly NL gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 20 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 50 x 40 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over TUI fly NL

TUI fly is opgericht in 2005 en heette vroeger ArkeFly. Deze Nederlandse luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor en de thuishaven op Schiphol maakt deel uit van de TUI Airlines aliantie. Deze op zijn beurt hoort tot de TUI Group, wat de grootste toerismegroep van Europa is. Holland International, reisbureau TUI en KRAS boeken het merendeel van de TUI-stoelen voor hun klanten. Het aanbod is bijna 70 bestemmingen groot. U kunt met TUI fly vliegen binnen Europa, naar Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Afrika en het Midden-Oosten. De maatschappij heeft negen eigen Boeings, terwijl in de zomer gebruik gemaakt wordt van huurtoestellen. Een deel van het cabinepersoneel hiervoor is in dienst van TUI fly en de mensen in de cockpit zijn werkzaam voor de eigenaar van het vliegtuig. Vanaf juli 2014 zijn drie kisten van het type 787 Dreamliner opgenomen in de vloot. Alle vliegtuigen zijn sinds 2012 in het nieuwe jasje van TUI gestoken, dat van de Dreamwave. Tijdens vrijwel alle vluchten heeft u sinds de zomer 2015 via Wifi de beschikking over toegang tot kranten, tijdschriften, e-books en dergelijke. Als u met de Dreamliner naar Aruba, Bonaire, Curaçao of Sint Maarten vliegt kunt u tot kiezen tussen drie comfortniveaus: Economy, Comfort en Premium Comfort. Op vluchten met een Boeing 767 of 737 is deze laatste klasse niet aanwezig. Op de meeste verre bestemmingen krijgt u een maaltijd met een glaasje water. Een tweede maaltijd en eten en drinken bij de andere vluchten zijn tegen betaling verkrijgbaar. Ook voor de bagage en voor het online inchecken en reserveren van een stoel zijn kosten verschuldigd. TUI fly werkt samen met een therapeutisch instituut dat mensen helpt hun vliegangst kwijt te raken. In 2015 sleepte TUI fly de onderscheiding voor beste reisaanbieder in de wacht en in 2014 voor beste website.

Logo van TUI fly NL