Brussels Airlines

De Belgische nationale vliegmaatschappij Brussels Airlines streeft ernaar een persoonlijke luchtvaartmaatschappij te zijn die mensen samenbrengt en reizen tot een plezier maakt.

Bagage bij Brussels Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Brussels Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 8 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Brussels Airlines

De landelijke luchtvaartmaatschappij van België heet Brussels Airlines. De thuisbasis is Brussel (Zaventem). Deze maatschappij ontstond als gevolg van de fusie van SN Brussels Airlines en prijsvechter Virgin Express in 2006. Het bedrijf is lid van de Lufthansagroep en de Star Alliance. Het bedrijfsmotto is: 'Ervaar onze passie' en zij willen de meest persoonlijke luchtvaartmaatschappij zijn, mensen samenbrengen en van reizen weer een plezier maken. Momenteel beschikt de maatschappij over 47 vliegtuigen, die wereldwijd 66 bestemmingen aandoen. In 2014 telde Brussels Airlines meer dan 6,6 miljoen passagiers. In de toestellen die voor de lange afstanden worden ingezet (de Airbus A330-200/-300), is de Business Class geheel vernieuwd. Deze beschikt nu over bedden die compleet plat kunnen en de modernste inflight entertainment mogelijkheden. Ook de Economy Class is gereviseerd en biedt entertainment en ergonomische stoelen. Binnen Europa kunt u kiezen uit vier formules: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class, elk met zijn eigen karakteristieken. U kunt alleen een specifieke stoel reserveren als u een ticket in de b.flex economy+ of b.business klasse boekt. Wat punctualiteit scoort het bedrijf goed; 80% van de vluchten vertrok binnen een kwartier na de geplande vertrektijd.

Logo van Brussels Airlines