Transavia

Low cost vliegmaatschappij Transavia is de Nederlandse marktleider op het gebied van vakantievluchten en vliegt met name op bestemmingen in Europa en rond de Middellandse Zee.

Bagage bij Transavia

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Transavia gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 15 (FTI, ByeBye, TUI, LMX, Ferien, Vtours, Alltours) kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 70 x 60 x 30 cm
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 40 x 30 x 20 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Transavia

Transavia Airlines CV ofwel kortweg Transavia is een Nederlandse low cost luchtvaartmaatschappij die stamt uit 1966. Naast lijndiensten verzorgt Transavia charters naar zowel zomer- als winterbestemmingen. Zij richten zich met name op landen in Europa en rond de Middellandse Zee, maar ook Dubai is in het programma opgenomen. Organisatorisch maken zij deel uit van de Air France-KLM-groep en de luchthavens van Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam vormen hun thuishaven, terwijl zij ook vanaf Groningen vliegen. 's Winters worden bovendien vluchten verzorgd tussen luchthavens in de Alpen, België en Duitsland. De maatschappij is de Nederlandse marktleider wat betreft de vakantievliegmarkt. Tijdens de vlucht kunnen passagiers tegen betaling gebruikmaken van het à la carte assortiment (fris)dranken en snacks en diverse artikelen aanschaffen. In 2014 vervoerde de maatschappij 6,8 miljoen mensen. Dit is een flinke stijging ten opzichte van 2011 toen dit aantal nog onder de 5 miljoen lag. De bijna 40 toestellen zetten 's zomers koers naar ruim 100 vakantiebestemmingen en 's winters naar circa 35 (ski)oorden. De vloot bestaat voornamelijk uit Boeings 737-800 en daarnaast Boeings 737-700. In februari van 2015 bestelde Transavia 17 Boeings 737-800NG's met een optie op nog drie extra. Naast de Nederlandse vestiging kent Transavia de vestiging in Frankrijk van zustermaatschappij Transavia France. De maatschappij zegt te willen staan voor service, gastvrijheid èn een betaalbaar vliegticket voor iedereen. Om dit ook voor de toekomst te kunnen blijven garanderen is een nieuwe koers ingezet: het nieuwe Transavia. Hierbij horen onder meer een nieuwe tariefstructuur, een nieuwe merkidentiteit met bestaande onderdelen, maar ook nieuwe iconen en kleuren en een nieuw uniform dat door de boordcrew zelf is ontworpen. Hun slogan is 'Met een onbezorgd gevoel op reis'.

Logo van Transavia