Aeroflot Russian Airlines

Aeroflot Russian Airlines is ‘s lands grootste luchtvaartmaatschappij die met zijn jonge vloot mensen van en naar ruim 130 bestemmingen in 50 landen brengt en daarbij grote aandacht heeft voor veiligheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en het milieu.

Bagage bij Aeroflot Russian Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Aeroflot Russian Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 10 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 25 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Aeroflot Russian Airlines

De nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot Russian Airlines is de grootste vliegmaatschappij van Rusland en is beter bekend onder de naam Aeroflot. Aeroflot dateert uit 1923 en ooit was het niet alleen één van de oudste maar in zijn soort ook de grootste ter wereld. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie werd Aeroflot opgedeeld in tientallen kleinere bedrijfjes. Vele daarvan konden hun hoofd niet boven water houden. Op het moment is het bedrijf voor 51% in handen van de regering. Sinds 2006 maakt het deel uit van het Sky Team en het heeft code-sharing overeenkomsten met 28 Russische en buitenlandse bedrijven. In het verleden was voornamelijk sprake van toestellen van Russische makelij, maar deze zijn langzamerhand allemaal vervangen door westerse en moderne Russische kisten. Op het moment behoort de vloot tot de jongste ter wereld en hij bestaat uit 170 toestellen. Het grootste deel wordt gevormd door vliegtuigen van de diverse types Airbus en Boeing. De sterke groei die in 2012 plaatsvond was met name het gevolg van de overname met zes lokale vliegmaatschappijen. In 2015 reisden bijna 40 miljoen mensen met Aeroflot. Via de hub op Sheremetyevo Airport in Moskou voert de toestellen van Aeroflot vluchten uit naar 131 bestemmingen in 50 landen. Het grootste Centre of Flight Control van Oost-Europa helpt om al deze vluchten veilig te laten verlopen. Het bewustzijn van hun grote sociale verantwoordelijkheid uit zich onder meer in het streven naar een stabiele ecologische balans bij al hun activiteiten. De doelstelling van Aeroflot is om zijn klanten snel en comfortabel te laten reizen over grote afstanden, waardoor ze mobiel zijn, elkaar vaker kunnen treffen, succesvol kunnen werken en de wereld in al zijn diversiteit kunnen zien. Hun visie is de onbetwiste leider te zijn van binnenlands en buitenlands luchtverkeer van Rusland en tot de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld te behoren. Dit willen zij bereiken door dynamische ontwikkeling, hoge betrouwbaarheid en servicekwaliteit te combineren. Diverse onderscheidingen heeft de maatschappij op zijn naam geschreven, waaronder de Sky Trax World Airline Award.

Logo van Aeroflot Russian Airlines