Ethiopian Airlines

De nationale luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines is enorm winstgevend, zeer snel groeiend en streeft ernaar de meest competitieve en toonaangevende van Afrika te worden

Bagage bij Ethiopian Airlines

Boekt u via Royal.nl, dan is uw ruimbagage vrijwel altijd inbegrepen in de reissom. Bij vliegmaatschappij Ethiopian Airlines gelden momenteel (stand: januari 2024) de volgende bagagevoorwaarden:

  • Gewicht ruimbagage: 2 x 23 kg (per persoon)
  • Afmetingen ruimbagage: 158 cm (L + B+ H)
  • Maximumgewicht handbagage: 7 kg (per persoon)
  • Afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm

Indien bagage niet is inbegrepen, dan wordt dit op de boekingspagina getoond bij de informatie van de touroperator.

Over Ethiopian Airlines

De nationale luchtvaartmaatschappij van Ethiopië heet Ethiopian Airlines. De organisatie bestaat sinds 1945 en is uitgegroeid tot een vervoerder met 68 personentoestellen en nog eens 42 in bestelling (waaronder 14 x Airbus A350-900). Het betreft kisten van diverse types Boeing en een zeventiental Bombardier Q series. Sinds 2011 maakt Ethiopian Airlines deel uit van de Star Alliance. Vanaf thuisbasis Adis Abeba worden 19 binnenlandse passagiersvluchten onderhouden en 63 internationale. Er is geen andere vervoerder die naar meer Afrikaanse luchthavens vliegt dan deze maatschappij. Hij behoort bovendien tot de snelst groeiende bedrijven in de branche en is één van de weinige low budget aanbieders in het Sub-Sahara gebied. Het was in de periode 2013-2014 de meest winstgevende luchtvaartmaatschappij van Afrika en de 18e ter wereld. Het aantal reizigers bedroeg in 2014 bijna zeven miljoen. In 2015 werd Ethiopian Airways verkozen tot beste regionale luchtvaartmaatschappij van het jaar. In 2010 verbond de organisatie zich aan Vision 2025 om de meest competitieve en toonaangevende luchtvaartmaatschappij van Afrika te worden, door onder meer veilige, marktgestuurde en klantgerichte transporten te verzorgen. Het streven is in 15 jaar de vloot te laten uitbreiden tot 120 toestellen, het aantal vluchten tot 90 en het jaarlijkse aantal passagiers tot 18 miljoen. De klassen Cloud Nine (business) en Economy zijn in de meeste toestellen van Ethiopian Airlines te vinden. Tijdens de vluchten kunt u (warme en koude) maaltijden en drankjes geserveerd krijgen, waarbij het aanbod afhankelijk is van de lengte van de vlucht. Voor alle passagiers is in-flight entertainment aanwezig. De maatschappij beschikt over twee lounges op Bole International Airport. Deze zijn bedoeld voor passagiers van de Cloud Nine klasse en voor diegenen die beschikken over een ShebaMiles kaart.

Logo van Ethiopian Airlines